Anhörig till förälder med långvarig sjukdom

Om kursen

Är du anhörig till en förälder som varit sjuk under en längre tid och du önskar träffa och samtala med andra som befinner sig i en liknande situation?

Samtalsgruppen riktar sig till dig som är i åldern ca 30 år och uppåt och som har en förälder med exempelvis MSA (atypisk Parkinsonism), Parkinson, ALS, MS, cancerdiagnos eller liknande. Gruppen syftar till att minska upplevelsen av ensamhet kring de tankar och känslor som ofta följer med ett anhörigskap

Upplägg och innehåll
Gruppen bestämmer gemensamt ett upplägg för de fem tillfällena, utifrån behov och frågor som finns. Det kan exempelvis vara tankar kring relationen till den närstående, till sig själv och till andra i ens omgivning samt hur vi kan hantera tillvaron när den förändras. Till sin hjälp kan gruppen använda olika tema, bilder och färdiga frågeställningar.

En mötesplats för gemenskap och kunskap
Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län vill främja möten mellan människor och bidra till kunskap och stöd för anhöriga. Önskar du delta, kontakta gärna Maria Östby, verksamhetsutvecklare inom funktionsrätt, via epost: maria.ostby@sv.se eller telefon 072-220 72 39.

Startdatum:

Ej fastställt

Tid:

Ej fastställt

Antal tillfällen:

5

Veckodag:

Mån

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

55178

Plats:

Örebro

Kostnadsfri

Inget datum eller startdatum passerat

Anmäl intresse för att deltagande eller önskemål om framtida datum. Ange önskemål i meddelande vid bokning

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Örebro län