Kurs i träsnitt med Nina Edling (helg)

Om kursen

Lär dig den grafiska tekniken träsnitt på Falu Konstgrafiska Verkstad

Träsnitt är en gammal konstnärlig teknik som är förvånansvärt lätt att lära sig. Vi arbetar med mdfskivor som är lätta att skära i. Man skär linjer och former på sin skiva med särskilda knivar och överför motiven på papper med hjälp av en traditionell grafikpress. De tryckta konstverken har starka uttryck med tydliga former och färger. Det är lätt att göra något häftigt och träsnitt ger ofta en affisch-känsla med knalliga färger.

Det går att grotta ner sig för den detaljinriktade, till exempel göra uttrycksfulla självporträtt och lägga stor energi på att få till fina infärgningar. Samtidigt kan även den mer rastlösa personligheten hitta roliga metoder: man kan med fördel skära fritt och slarvigt, eller helt enkelt använda några av de utskurna formerna jag ordnat och komponera en bild utifrån dem. Lusten att skapa står i fokus.

Nina Edling är en uppmuntrande och tillåtande lärare som fokuserar på att eleverna själva ska göra upptäckter. På den här kursen lär Nina ut träsnittets grunder och sedan är det fritt fram att experimentera tillsammans. Poängen är att du ska förstå hur Nina som konstnär tänker: man leker sig fram och tar ”det korrekta sättet” med en nypa salt. Att skapa är att vara fri.

Kursen är förlagd till en helg 18-19 maj april på Falu Konstgrafiska verkstad.


Startdatum:

2024-05-18

Tid:

11:00 - 16:00

Antal tillfällen:

2

Veckodag:

Lör Sön

Arrangemangsnr:

60533

Plats:

Falu Konstgrafiska Verkstad Blindgatan 44 79172 Falun

4 000 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Dalarna