Lär dig sticka fortsättning

Om kursen

Vill du våga dig på nya tekniker eller plagg i din stickning? Då är fortsättningskursen i stickning för dig.
Vi stickar gemensamt på 2-3 mindre projekt som är precis lagom utmanande för alla i gruppen. Kursledaren Magdalena hjälper dig att läsa och förstå mönstret och lär ut de nya tekniker som du behöver lära dig för mönstret samt tips och tricks för att få en "level-up" på din stickning. Kursen går varannan vecka.

Målgrupp
Kursen är för dig som är avancerad nybörjare, alltså som redan kan sticka enklare projekt eller som har gått grundkursen i stickning, och som vill utmana sig med ett mer komplext projekt.

Mål
Efter kursen kommer du kunna läsa och följa stickmönster på enkelt till lätt-avancerat nivå självständigt. Du kommer även lära dig minst en av följande teknik: spetsstickning, stickning av flätor eller flerfärgsstickning.

Innehåll
I kursen kommer vi sticka 2-3 mindre projekt så som (tum-)vantar. Du kan bestämma med om vilka projekt som väljs genom en enkät som skickas ut innan kursstarten men för att kunna genomföra kursen är det viktigt att alla sticker på de mönstren som kursledaren väljer utifrån deltagarnas önskemål.

Vi börjar med att gemensamt läsa mönstret och kursledaren förklarar mönstrets olika delmoment, eventuella förkortningar och symboler och plaggets konstruktion.

Under fyra tillfällen stickar vi ihop och kursledaren visar upp ett moment i taget, till exempel teknik eller maskor som kan vara nya för dig och plaggets konstruktion. Kursledaren finns till hands när du kör fast och förklarar på ett pedagogiskt sätt.

Vi kommer även passa på att under stickningen prata om olika tips och tricks som gör din stickning ännu bättre. Kursledaren har bred erfarenhet av stickning, stickningens verktyg och material och väljer tema efter gruppens behov. Det kan inkludera t.ex.
- Olika material och deras användningsområden
- Olika verktyg och hjälpmedel
- Hur du hittar ett bra mönster
- Förkortningar och symboler i stickmönster
- Det stickade plaggets färdigställande och skötsel
eller även mer teoretiska områden så som stickningens historia, olika sticktekniker på olika platser i världen eller råvarukunskap och hållbarhet.

Studiematerial
Du behöver köpa garn och stickor till de gemensamma projektet. Det kan även bli en mindre kostnad (max 80 kr) för mönstret.
Information om projektet och vilket garn och stickor som behövs får du i mejl minst en vecka innan start.

Gruppstorlek
Denna kurs har plats för 10 deltagare.

Om kursledaren
Magdalena Pfaffl, idag 38 år och bosatt på Getterön, började sticka i senare tonåren och har sedan dess stickat både enkla och komplicerade projekt, allt från enkla mössor till avancerade
spetsar och stora plagg i flerfärgad stickning. Hon utforskat olika tekniker och material inom stickning och har även fördjupat sig i stickningens historia och tillverkning av olika material.
Under sina många flyttar runt om i världen har stickningen varit Magdalenas sätt att möta nya människor. Efter att ha flyttat till Varberg initierade hon år 2020 ett stickcafé på kvällstid i centrala Varberg, vilket möjliggör för yrkesverksamma att träffas genom stickningen.

Startdatum:

2024-08-29

Tid:

18:00 - 20:15

Antal tillfällen:

4

Veckodag:

Tors

Arrangemangsnr:

10466

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Östra Långgatan 40 43241 Varberg

700 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Halland