Släktforskning, Disgen - gör en släktpresentation för webben

Om kursen

Med hjälp av programmet Disgen skapar du en släktpresentation av din släktforskning för webben som du kan visa upp för familjen eller kanske ge bort till din släkt i present. Vi matar in uppgifterna och bilder för att skapa en levande presentation.

Målgrupp
Du som har hållit på med släktforskning och fått fram uppgifter som du vill skapa ordning och reda bland. Du behöver ha grundläggande kunskaper i att släktforska samt i hur du hanterar din egen dator.

Mål
Att komma igång med hur Disgen fungerar och hur du skapar din släktpresentation. Ordning och reda bland de uppgifter du samlar in.

Innehåll
- inmatning av personuppgifterna
- använda ortsträdet
- lägga in källhänvisningar
- lägga till bilder
- kontroll av databasen
- utskrifter
- göra en släktpresentation för webbläsare

Studiematerial
I kursen använder vi oss av Disgen 2023. Ta med dig din egen dator (bärbar) till kursen med programmet Disgen 2023 installerat på. Om du inte har möjlighet att ta med din egen dator går det att ta med programmet på USB-sticka och låna dator på plats.

Gruppstorlek
Denna kurs har plats för 6 deltagare.

Om kursledaren
Kursen leds av Gunnar Bengtsson. Han har släktforskat i många år och vill att fler ska kunna ha glädje av släktforskning. Gunnar har under ca 15 år varit kursledare i datakunskap.

Startdatum:

2024-10-08

Tid:

09:00 - 12:00

Antal tillfällen:

6

Veckodag:

Tis

Arrangemangsnr:

10383

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Östra Långgatan 40 43241 Varberg

1 300 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Halland