Grekiska för nybörjare

Om kursen

Lär dig det klassiska språket grekiska! Grekiskan är ett omfattande språk men enkelt att uttala. I grekiskan är verb väldigt centralt och ett exempel på detta är att "lampan lyser" heter "lamba lambi".

INNEHÅLL:
På denna kurs kommer vi utgå från relevanta frågeställningar och enkla dialoger. Vi börjar med att läsa en del ord som vi känner igen från svenskan, exempelvis Volvo, demokrati etc. Vi kommer träna på vardagliga språkregler och grammatiska former, så som personliga pronomen i tal och skrift, med betoning på tal. Vi lär oss skillnaden mellan bestämd och obestämd form med rätt artikel. Vi genomför praktiska övningar mellan cirkelledare och deltagare och även sinsemellan deltagarna.

FÖRKUNSKAPER:
Passar dig som har lite eller inga kunskaper i grekiska språket.

OM LEDAREN:
Nikolaos har mångårig erfarenhet att undervisa i teknik, företagsekonomi och matematik på både grund och gymnasienivå och är född och uppvuxen i Grekland.

BRA ATT VETA:
Det går bra att delbetala kursavgiften! Kontakta oss så hjälper vi dig eller välj delbetalning via KLARNA då du anmäler dig via webben.

ATT TÄNKA PÅ:
Din anmälan är bindande då ett startdatum finns. För mer info, läs våra avboknings- och anmälningsvillkor.
Om inget startdatum finns vid anmälan, ses din anmälan som intresseanmälan. Vi kommer kontakta dig när startdatum finns, om du fortfarande är intresserad och vill behålla din plats.


Startdatum:

2024-09-18

Tid:

18:00 - 19:30

Antal tillfällen:

10

Veckodag:

Ons

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

50571

Plats:

SV OLOFSTRÖM Östra Storgatan 34 29334 Olofström

1 250 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Blekinge