2020-10-23

Orange day 25/11 -20

I Kungsbacka jobbar föreningar som Zonta och Röda Korset för att stötta våldsutsatta kvinnor. Den 25 november äger den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor rum – Orange Day.

För att belysa detta har Zonta varje år en installation på Kulturhuset Fyren. I år (2020) bjuder vi in just dig för att vara med och skapa utställningen och göra den till den största hittills.Studieförbundet Vuxenskolan och Kungsbacka kommun samverkar och arrangemanget genomförs med stöd av Region Halland.

Syftet med projektet är att minska isoleringen under pandemin, belysa problemet med våld mot kvinnor, skapa delaktighet och genom kreativt skapande arbeta med det femte globala målet - jämställdhet.

Vi erbjuder dig att vara med och skapa saker i färgen orange som sedan kommer ställas ut på Fyren 25-29/11-20. Nedan finner du de aktiviteter du kan delta i för att bidra till utställningen, allt är kostnadsfritt men du behöver anmäla dig.

garngraffitti.png

Workshop med garn: virka/sticka eller gör en garnboll. Söndag 22/11 kl.15.00-17.00. Material ingår och kaffe/the. INSTÄLLD men du är välkommen att vara med på det digitala hantverkscafét, vill du ha garn att skapa av så ta kontakt med Pia, kontaktuppgifter längre ner.

Digitalt hantverkscafé. Två olika datum, en dagtid 11/11 och en kvällstid 18/11. Vår kunniga kursledare Birgitta Torstensson är med och gästar caféet. Hon kommer att visa och ge inspiration till garn graffitti. Det kommer finnas möjlighet att ställa frågor och få råd. Börja gärna tillverka ditt hantverk till utställningen innan och på det digitala caféet visar du och delger vad du skapar. Vill du idéer på vad man kan skapa så rekommenderar vi ett besök på 365 saker du kan slöjda.

Starta en egen studiecirkel med några vänner och tillsammans skapar ni saker i oragnge, gärna återbrukat material. Kontakta oss på 077-440 00 33 för att komma igång.


Dela evenemanget #vågavaraförebild #orangeday

 

UN Women - Avskaffandet av våld mot kvinnor är en del av de globala målen för hållbar utveckling. Läs mer om Orange day och UN Womens arbete här.

 

Vi som samarbetar kring utställningen är:

Studieförbundet Vuxenskolan

Zonta international

Röda korset

Region Halland

Kungsbacka kommun