Vi gör hela Sverige levande

Studieförbundet Vuxenskolan är aktivt i hela landet och finns i varje kommun. Vi arbetar för att stärka landsbygden genom mångsidig folkbildning och kulturverksamhet. Vi tror på individens kraft och vill skapa livfulla samhällen.

Vi finns i landsbygderna

För att uppnå detta stöder vi ideellt kulturliv, något som är viktigt för ett samhälles välmående. Vi värnar om varje persons rätt att vara en aktiv medborgare, oavsett var de bor. I samarbete med individer och föreningsliv skapar vi mötesplatser och främjar lärande och kultur. Många äldre engagerar sig i våra aktiviteter inom hälsa, hantverk och kultur.

Folkbildningen spelar en viktig roll genom att öka engagemang och minska ensamhet. Vi bygger vår verksamhet i samråd med lokalbefolkningen och lokala partners för att möta lokala behov. Vår kulturverksamhet omfattar olika konstformer som musik, dans, hantverk och teater. På landsbygden är SV ofta den enda möjliggöraren för sådana aktiviteter.
 

Genom kultur skapar vi också möjligheter för unga att utvecklas personligt, lära sig själva och andra genom cirkelledarskap. Vårt mål är att erbjuda fler unga den chansen genom vår folkbildningsverksamhet.

Lär tillsammans med oss!

Här finns korta presentationer av några av våra projekt, samarbeten och studiematerial som kan inspirera dig som vill bor, lever i och vill utveckla en hållbar landsbygd. Du hittar även många av våra studiecirklar kring landsbygdsutveckling, gröna näringar och hållbarhet längre ner på sidan.

Engagera dig hos SV!

Vill du starta en cirkel i ett ämne som engagerar dig eller kanske i ett ämne som du inte vet så mycket om men är nyfiken på och vill utforska? Har du redan personer i din närhet som vill utforska ämnet tillsammans med dig eller är du nyfiken på att lära känna nya personer?
 

Du är varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig att starta en cirkel eller att hitta en cirkel som du kan gå med i. Det gör ingenting om konceptet studiecirkel är något helt nytt för dig, det är extra roligt när personer som är nya inom folkbildningen eller föreningslivet söker sig till oss!