Lättläst version saknas
Tillbaka

2015 års hembygdsförening

Snöstorps Hembygdsförening var den förening som i år fick ta emot Studieförbundet Vuxenskolan Hallands stipendium "Årets hembygdsförening".

Priset delades ut på finalen av frågesporttävlingen Kulturafton i Köinge bygdegård. Eli By Nilsson var den som delade ut diplom och stipendium på 10'000kr till föreningen som blev mycket glada!

Motiveringen löd:

SVs föreningsstipendium 2015 till Snöstorp hembygdsförening 

Denna hembygdsförening har under året med framgång lyckats knyta samman dåtid, nutid och framtid. Dåtiden har dokumenterats i studiecirklar och blivit berättelser som kan läsas av kommande generationer. Föreningens hemsida och användandet av QR-koder har öppnat upp för den moderna befolkningen att ta del av historien, hembygden och föreningens arbete. Dessutom har nutiden bekräftats genom engagemanget för nyanlända.

Framtiden har föreningen säkrat genom att deras lokaler har gjorts ändamålsenliga och funktionella. Studiecirklar och kulturarrangemang har varit viktiga verktyg för detta. Kunskap och lärande har bearbetats och blivit till bildning

Årets stipendium på 10 000 kr skall ses som ett bevis på att föreningen på ett föredömligt sätt har främjat demokratin i vårt samhälle och som en uppmuntran till fortsatt folkbildningsarbete.

 

Bilden kommer från http://www.snostorpshembygd.se/