Lättläst version saknas
Tillbaka

Vi har fått en ny kollega!

Publicerad 2022-01-20

Ni har väl inte missat att vi fått en ny kollega på vårt kontor i Nybro? Johanna Haferbier började hos oss på SV Kalmar län innan årsskiftet och några av er har säkert redan hunnit träffa henne. Johanna arbetar som verksamhetsutvecklare i kommunerna Emmaboda, Nybro och Torsås och kommer även vara vår projektsamordnare för hela länet. Vill ni veta mer om Johanna? Spana då in hennes presentation nedan!

Johanna Haferbier.jpg

Vem är Johanna?
Ja, vem är jag egentligen? Mina få men nära vänner brukar beskriva mig som en kreativ, social och positiv person. Jag bor tillsammans med min man och våra två barn på landsbygden i en by som heter Stödstorp, där har vi skog, får, höns och en katt som ser till att vi inte blir sysslolösa!

Jag älskar att träffa människor och spenderar gärna min tid tillsammans med andra. Mina kreativa sidor får jag utlopp för i mitt skapande och jag ägnar mig både åt sömnad och olika former av handarbeten, jag tycker om att utforska nya metoder och tekniker och har lätt för att lära mig.

Varför sökte du dig till SV?
Jag hade, innan jag började jobba på SV, träffat några personer som jobbar där och kände att ”de är ju lite som mig, där skulle jag nog trivas”. Att få arbeta med andra människor som delar mina värderingar och att dessutom få ha kontakt med massa kreativa människor, det kändes som klippt och skuret för mig!

Vad ser du fram emot mest med att jobba på SV?
Att tillsammans med likasinnade skapa utrymme för kreativitet, gemenskap och möten människor emellan. Jag hoppas på många spännande möten med människor som jag förmodligen aldrig skulle ha träffat om jag inte börjat jobba här, och jag önskar innerligt att pandemin ska ta ett steg tillbaka så att vi återigen kan träffas mer fysiskt än vi gjort nu under nästan två år.

Vad innebär ditt jobb?
När jag började på SV var det som verksamhetsutvecklare för Nybro, Emmaboda och Torsås kommuner. Jag ansvarar där för allmänmarknaden, vilket innebär att jag ska se till att vi har cirkelledare och intressanta cirklar att presentera för dem som vill lära sig något nytt eller utveckla ett intresse som redan finns. Framöver kommer jag även att arbeta som projektsamordnare för Kalmar län vilket bland annat innebär att jag tillsammans med våra verksamhetsutvecklare och föreningar kommer söka projekt och jag kommer även att projektleda en del av våra pågående projekt.

Vad gör du en ledig kväll?
Mina lediga kvällar spenderas gärna hemma med familjen. Att spela ett spel, pussla tillsammans eller gosa med de nya små lammen som kommit är sådant som jag gärna gör för att samla ihop lite extra energi till de dagar då allt bara går i ett.

Hur når man dig?
Det går jättebra att ringa till mig på telefonnummer 0499-714150 eller skicka ett mejl till johanna.haferbier@sv.se, jag svarar alltid så fort jag har möjlighet! Vill man hellre träffas så går det bra att komma in på kontoret i Nybro, men boka gärna en tid med mig innan så att jag säkert är på plats.