Vill du jobba hos oss?

Vill du också ha kul på jobbet? Anslut till vårt folkbildningsteam!

Bli kursledare hos oss!

Vi har alla något vi är lite extra bra på. Kanske är du lite extra duktig på att ta naturbilder med mobilen, odla, göra desserter eller paddla kajak? Oavsett vad du är bra på så finns det med största sannolikhet andra som vill lära sig det, så varför inte hjälpa till att sprida din kunskap och bli cirkelledare?


Vad innebär det att vara cirkelledare?

Som cirkelledare hos oss hjälper du till att sprida kunskap genom folkbildning samtidigt som du får göra något du brinner för. Att lära tillsammans med andra är både meningsfullt och roligt. För att vara cirkelledare behöver du inte vara något proffs på det du lär ut, men det krävs att du har ett genuint intresse för ditt ämne och en vilja att engagera och lära andra.


Vi utbildar dig!

Genom en grundläggande utbildning får du kunskaper i gruppdynamik, pedagogik och konsten att leda en grupp.


Vill du bli cirkelledare hos oss? Hör av dig till oss så berättar vi mer!

Vi söker just nu cirkelledare inom..

Vill du hålla en kurs hos oss? Nedan ser du vilka ämnen/kommuner vi just nu aktivt söker kursledare inom.


Vi tar även gärna emot spontanansökningar och tips på nya kurser/föreläsningar. Skicka en spontanansökan till oss på kalmarlan@sv.se eller genom att höra av dig till någon av våra verksamhetsutvecklare.

Vill du bli högläsare?

Att njuta av litteratur är en glädjekälla både för den som läser och den som lyssnar. En lässtund tillsammans skapar samvaro, stimulans och samtal. Våra högläsningscirklar sätter guldkant på vardagen för de äldre och vi värnar särskilt de som har demens. Vi kommer till boenden i Kalmar län med en engagerad högläsare som har med sig bra och lättlästa böcker. Du som högläsare får utbildning, gemenskap med andra högläsare och framförallt en värdefull och mycket uppskattad uppgift.


Bli högläsare – du behövs!