Lättläst version saknas
Tillbaka

Möt Arne Johansson

MÖT VÅRA CIRKELLEDARE ✨

Arne Johansson.jpg

Arne Johansson är Vimmerbys nya cirkelledare i släktforskning, en populär kurs som snabbt blev full.

Man kunde förstå att det fanns ett stort intresse för just släktforskning, och efter att ha pratat en stund över en fika på stan med Arne så förstår man lite av spänningen med att forska kring sina anor. Arne berättar att han forskat i över 25 år, allt började med en släktträff på Fredensborgs Herrgård där det dök upp personer som inte alls tillhörde något släktled, just då och där började Arnes intresse. För tillfället har han efter DNA-test börjat nysta i lite svåra och olösta trådar i sin släkt.

Arne berättar vidare att han helt enkelt blev övertalad till att bli cirkelledare, vi tyckte ju såklart att han skulle passa perfekt. Hans första kurs startar om ca 2 veckor och han har förberett sig med att gå en cirkelledarutbildning, varit med på en cirkel i släktforskning uppåt länet för att få lite tips på upplägg. Han har också förberett en del antavlor och dokument.

Han tycker det ska bli roligt att dela med sig av sina kunskaper och att få möta nya människor.

Förutom släktforskning är Arne en föreningsmänniska ut i fingertopparna. Engagerad i Vimmerby Fotoklubb, Djursdala Hembygdsförening, DIS ( datorhjälp i släktforskning) mm

När jag undrar vad Arne gör en ledig dag, så svarar han att, historia, leta övergivna hus och geocaching var nåt han gärna höll på med.

Stort tack Arne! Vi ser fram emot att arbeta med dig i Vimmerby.