LÀttlÀst version saknas
Tillbaka

Möt Karin Härnström - cirkelledare i pralinskapande

MÖT VÅRA CIRKELLEDARE ✹

Karin Härnström.jpg

Här har vi Karin Härnström – en av våra härliga cirkelledare som håller kurser i både Kalmar och Torsås. I förra veckan fick vi möjlighet att ställa Karin ett par frågor, dom ser du nedan 👇

Vilken kurs har du?
- Jag ha kurser i att göra egna chokladpraliner. Har haft både flerdagarskurser på tre tillfällen och nu i slutet av november kommer jag ha en lite längre endags-kurs där vi gör Julpraliner.

Hur startade ditt intresse för pralin-skapande?
- Det började med att jag såg programmet Go’Kväll på TV där en konditor visade hur man tempererar choklad. Konditorn fick det att se rätt enkelt ut och detta började så ett frö hos mig. Ett tag senare började jag titta mig runt lite efter kurser i att göra egna praliner och det slutade med att jag anmälde mig till en kurs hos SV i Karlshamn där jag gick tre tillfällen för att lära mig detta. Ledaren för kursen var i grunden datorlärare, så han hade inte själv någon konditor-utbildning men redde ändå ut det. Det i sig gjorde att jag inspirerades – det är något alla kan lära sig. Därefter så fortsatte jag att göra egna praliner hemma som vänner m.fl. också ville ha.

Hur kom du i kontakt med SV och vad fick dig att vilja hålla kurser hos oss?
- Jag tog själv kontakt med SV angående att jag ville hålla kurser i att skapa praliner. Jag har tidigare gått kurser hos SV så jag var inte helt främmande för att ta kontakt med er. Först fick jag kontakt med ert kontor i Kalmar och kort därefter även i Nybro – det hela slutade med att vi skulle starta upp två kurser direkt.

Har du något tips för en nybörjare?
- Träna, träna, träna. Kan man grunderna så kan man testa sig fram och öva. Du kommer göra misstag, men tillslut kommer du lära dig hur du gör dina egna praliner och fyllningar.

Vad gör du helst en ledig dag?
- Jag går gärna promenader i skogen med min hund och man. Sen syr jag just nu kläder och går även en kurs på SV i Kalmar i Sömnad just nu. Utöver det så tycker jag också om att måla med akvarell – det är inte resultatet som är det viktiga utan det är processen jag tycker om.

Har du några andra dolda talanger du kan dela med dig av?
- Inga talanger kanske, men jag har tidigare gjort en hel del tenntrådsarmband. Det går att göra i en mängd olika varianter, vilket är kul.

Tack Karin för ditt engagemang och för att du delar med dig av din kunskap tillsammans med oss 💚