Tillbaka

Möt skrivpedagogen och cirkelledaren Elin

Elin Johansson är en av våra fantastiska cirkelledare i Kalmar län. Elin håller i olika typer av skrivarcirklar och hjälper deltagare växa i sitt skrivande. Vill du veta mer om Elin och varför började som cirkelledare hos oss? Då tycker vi att du ska fortsätta läsa!

Vad håller du i för cirklar?
Jag håller i skrivarcirklar med olika inriktningar. Året inleder jag digitalt med "Respons på ditt skrivande" som är en studiecirkel där vi använder textsamtal som metod för att komma vidare i våra skrivprocesser. Framåt våren planerar jag även för två skrivarhelger, en med fokus på det skönlitterära skrivandet och en för det självbiografiska.

Vad gillar du bäst med att vara cirkelledare?
Att möta cirkeldeltagare i deras skrivprocesser, genom texter och i samtal. Min främsta uppgift som cirkelledare är att skapa möjligheter för deltagarna att utveckla sitt skrivande, därför är det fantastiskt att få följa hur deltagarnas texter växer under cirkelns gång.

Hur kom det sig att du blev cirkelledare?
Jag höll i min första studiecirkel 2009 och då blev jag kontaktad av SV som hört talas om mig och att jag skrev böcker, då fick jag frågan om jag ville hålla i en skrivarcirkel. Redan vid den första studiecirkeln kände jag att detta var någonting jag ville jobba mer med, några år senare utbildade jag mig till skrivpedagog och idag är jag verksam både som kursledare och skrivhandledare.

Nu kommer du även hålla i digitala cirklar, hur känns det?
Det ser jag fram emot! Jag hoppas att våra digitala cirklar ska nå nya och fler deltagare, eftersom vi inte är bundna vid en plats hoppas jag att det skapar möjlighet för flera att delta.

Blir du nyfiken på att höra lite mer? Då tycker vi att du ska klicka dig in här och lyssna på intervjun med Elin!

Tack för att du finns hos oss Elin och hjälper våra deltagare framåt i sitt skrivande!

 

Fotograf: Josefine Laul