Lättläst version saknas
Tillbaka

30 samtal om integration

Studieförbundet Vuxenskolan gör en stor satsning på integrationsfrågor. Lokal dialog är i fokus på ett 30-tal orter i vår. Det första dialogmötet med integration som tema går av stapeln i Eskilstuna den 9 mars. Därefter följer dialogmöten i bland annat Kramfors, Trollhättan och Enköping.

Gå till turnéschemat för "Tema integration"

- Att riva myterna om integration och invandring är viktigt för oss folkbildare, säger Berit Danielsson, ordförande i Studieförbundet Vuxenskolan.

Måndagen den 9 marsstår integration högst upp på dagordningen hos Studieförbundet Vuxenskolan i Eskilstuna. ”Jobb, jobb, jobb – så minskar vi klyftorna i Eskilstuna” är rubriken på dialogmötet SV Arena. Mötet är öppet för alla och media är välkomna.

- Studieförbundet Vuxenskolan vill bidra till en bra dialog om integration och invandring. Det sprids myter som leder till oro bland många, det möter jag i min vardag. Ett brett och konstruktivt samtal är viktigt, säger Niklas Lundgren, förbundschef, Studieförbundet Vuxenskolan.

Dialogmötet i Eskilstuna är det första av 30. Mötet hålls i formen av en SV Arena, Studieförbundet Vuxenskolans verktyg för att diskutera aktuella samhällsfrågor.

- Det finns ett behov av att prata om stora frågor under professionell ledning. Dialogkonceptet SV Arena är ett bra verktyg, vi har tidigare genomfört samtal om till exempel droger och civilsamhällets utmaningar. Vi utgår från tanken att insikt ger åsikt, säger Berit Danielsson.

Läs mer i senaste Impuls, Studieförbundet Vuxenskolans tidning Impuls på www.impuls.nu.

 

Kontakt: Anders Öhberg, anders.ohberg@sv.se, telefon 070 – 626 38 88