Lättläst version saknas

Pressmeddelande från Studieförbundet Vuxenskolan
2019-08-06

Studieförbundet Vuxenskolan erbjuder plats för samhällstjänst:

ASAP Rocky kan göra nytta i Jordbro

Studieförbundet Vuxenskolan erbjuder ASAP Rocky - Rakim Myers möjlighet att bedriva samhällstjänst inom ramen för folkbildande verksamhet Vi Unga Vägen ut. 

- ASAP Rocky kan göra stor nytta för musikverksamheten inom folkbildningen i Jordbro. Ungdomar kan få möjlighet att inspireras och lära sig av en framgångsrik musiker som också ödmjukt öppnar för att genomföra samhällstjänst säger Nina Larsson, förbundschef för Studieförbundet Vuxenskolan. 

Studieförbundet Vuxenskolan och Vi Unga driver Vi Unga Vägen ut som startade som ett projekt för ungdomar med invandrarbakgrund och med Hip-hop som intresse. Pamodou Badjie, utbildningssamordnare på Studieförbundet Vuxenskolan, grundare av Vi Unga Vägen Ut och sångare i Panetoz berättar:

- Det handlar om ungdomar med små eller inga chanser till feedback. Man samlas kring ett gemensamt mål och det är precis det som till slut kan leda till en plats på scen. Ungdomarna blir bekräftade. Studiecirkeln som umgängesform är demokratiskt fostrande. Den är tillräckligt stor för att skapa dynamik och samtidigt liten nog för att ge plats åt alla.

Nu erbjuder Studieförbundet Vuxenskolan ASAP Rocky att göra samhällstjänst hos Vi Unga Vägen Ut i Jordbro.

- Vilken dröm att ha en världsstjärna som coach och cirkelledare. Han kan lära unga talanger scennärvaro och hur man skriver bra texter och rytmer. Men han kan också lära kidsen att drömma stort och våga satsa på det positiva i livet. ASAP skulle göra en fantastisk insats för våra ungdomar, menar Pamodou Badjie, utbildningssamordnare på Studieförbundet Vuxenskolan och grundare av Vägen Ut.

Läs mer om Vi Unga Vägen Ut: https://www.facebook.com/Vagenutviunga/

Läs även om hur SV jobbar för att minska utanförskapet hos unga i förorten:  https://www.svmusik.se/hiphop/