Lättläst version saknas
Tillbaka

Studieförbundet Vuxenskolan vinner pris i Cannes

Uppsalafilmen ”Sveriges bästa svensk” är bland vinnarna i Cannes Corporate Media & TV Awards.  Studieförbundet Vuxenskolan Uppsala län är tillsammans med ABF projektägare för filmprojektet. 

Dramakomedin ”Sveriges bästa svensk” har bland nästan 1000 bidrag från hela världen placerat sig som vinnare i Cannes Corporate Media & TV Awards 2016. Under galamiddagen på Palm Beach i Cannes den 13 oktober avslöjas vilka filmer som vinner guld, silver och slutligen Grand Prix.

”Sveriges bästa svensk” är en humoristisk film som handlar om integration, assimilation och svenskhet. Genom humor ställs frågan vad vi egentligen menar med integration och vad som är svenskt?

Fakta: Studieförbundet Vuxenskolan Uppsala län är tillsammans med ABF projektägare för filmprojektet. Filmprojektet är finansierat av Uppsala kommun tillsammans med Länsstyrelsen och Arbetsförmedlingen. 

 Hassan Brijany i Sveriges bästa svensk 

Filmen visades under Almedalsveckan i somras, och under hösten visas filmen på många håll, i studiecirklar, skolor, på SFI-utbildningar och personalutbildningar. Filmen är producerad av Populate i Uppsala och regisserad av Anders Land.

Kontaktperson:

Fredrik Sjöberg, Avdelningschef Studieförbundet Vuxenskolan
018-10 23 74
fredrik.sjoberg@sv.se