Lättläst version saknas
Tillbaka

Stor verksamhet hos Studieförbundet Vuxenskolan i Nybro!

258 studiecirklar och inte mindre än 202 kulturarrangemang. Det kan Studieförbundet Vuxenskolan se tillbaka på under 2017 i Nybro kommun. Med 7888 studietimmar gör det Nybro till den kommun i länet där vår verksamhet är som störst. Imorgon kväll presenteras verksamhetsberättelsen på avdelningens årsmöte.

- Det jag är mest nöjd med 2017 är att vi jobbat med många olika målgrupper i Nybro kommun, säger Sussi Forsell verksamhetsutvecklare i Nybro. Vi har jobbat för att sprida folkbildningen bland nyanlända, äldre, unga med psykisk ohälsa och funktionsnedsatta. Vi har också fått igång mycket samarbeten med ungdomar i kommunen.

- Extra roligt är att vi under 2017 också fick igång en mötesplats för unga asylsökande i Orrefors, berättar Sussi.

Studieförbundet Vuxenskolan erbjuder också studiecirklar för allmänheten i Nybro:

- Under 2017 har vi genomfört 61 arrangemang för allmänheten. Exempel på studiecirklar är data, bokvikning, jaktledarutbildning, jägarskola, tyda äldre skrift, aktiekunskap, yoga, stickning, säger Sussi.

Folkbildning och kultur för ökad integration

Under 2017 har vi fortsatt jobba för att genom folkbildning öka integrationen. Vi har t ex genomfört tematräffar "Folkbildning en möjlighet för dig" där vi lyft och informerat om föreningslivet lokalt och kulturellt. Vi har haft dialogträffar med unga kring bland annat hederskontexten och mänskliga rättigheter. HLR- hjärt och lungräddningskurser har i samarbete med Röda Korset utförts under hela året.

Läs gärna mer om vårt arbete inom integration och andra områden i vår kommunala verksamhetsberättelse: https://www.sv.se/globalassets/sv-kalmar/avdelningsstamma/verksamhetsberattelse-2017-kommunala-sv-kalmar.pdf

Fakta om Studieförbundet Vuxenskolan Kalmar län

Studieförbundet Vuxenskolan i Kalmar län är en folkbildningsaktör som erbjuder kreativa mötesplatser över hela länet. Vi vill ge människor möjligheter till kunskap, reflektion, bildning och samhällsengagemang.

  • Varje år deltar runt 13 500 deltagare i vår verksamhet runt om i länet. (över 7500 unika deltagare)
  • Vi genomförde 35 883 studietimmar totalt i länet 2017.
  • På våra 1700 kulturarrangemang/föreläsningar under 2017 deltog över 138 000 deltagare. 

Kontaktpersoner:

Sussi Forsell, verksamhetsutvecklare Studieförbundet Vuxenskolan i Nybro kommun sussi.forsell@sv.se 0481-76 60 79

Karina Helmersson, kommunikatör Studieförbundet Vuxenskolan Kalmar län, karina.helmersson@sv.se 0481-76 60 72

Maria Strömberg, avdelningschef Studieförbundet Vuxenskolan Kalmar län, maria.stromberg@sv.se 0481-76 60 70