Lättläst version saknas

Körsång

Sverige är ett körtätt land och över en halv miljon människor sjunger i kör. Att sjunga i kör är befriande och ger dig möjlighet att utveckla din röst i samklang med andra. När du sjunger syresätts kroppen, stresshormoner minskar och en känsla av harmoni och lugn frisläpps. 

KÖRSÅNG FÖRENAR, SKAPAR GEMENSKAP OCH SPRIDER GLÄDJE!

 
 

Må bra-kören

Om du tycker att sjunga är det bästa du vet är du varmt välkommen till våra Må bra-körer! Kören ses en gång i veckan, sjunger, har roligt och mår bra.

– Att sjunga i kör är bra för hälsan! Det finns de som får musik och sång på recept. Vi har en deltagare som efter 3 månader i kören dragit ner rejält på sina antidepressiva mediciner. Det är är alltså bevisat att man mår bättre av att sjunga i kör, säger Anders Ekstrand som leder Må bra-körerna.

Körledare 
Anders Ekstrand, före detta musiklärare som även har arbetat med musikterapi.

Övrig information
Inga krav på körvana eller att kunna läsa noter.

TILL ANMÄLAN

Rockkören

Rockkören vänder sig till äldre generationer och pensionärer. I repertoaren finns gamla rock- och poplåtar från 50-, 60- och 70-talet som det svänger ordentligt om. Kören sjunger även en del stillsamma låtar, som rockballader och visor.

Körledare
Erfarna körledaren Inger Stähring håller i taktpinnen. 

Övrig information
Kören uppträder gärna på konserter och pensionärsträffar. 

TILL ANMÄLAN

Anmäl dig redan idag!

Må bra-kören och Rockkören är öppen för alla, men vi har även flertalet körer i samverkan med många av våra föreningar. 

BILDINFORMATION: På fotot längst upp på sidan syns Må-bra-kören tillsammans med föreningskören Odd Fellowkören under ett uppträdande utanför Rostahemmet i Örebro sommaren 2020.