2023-10-28

Anhörigriksdagen i Karlstad… och hos SV Örebro län!

ÖREBRO LÄN: Den 24–25 oktober arrangerades Anhörigriksdagen 2023 i Karlstad. Genom ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan (SV) och Anhörigas Riksförbund kunde SV Örebro län sända delar av dagen digitalt.

Via en digital länk fick deltagare lyssna till föreläsningar som ägde rum i Karlstad. På schemat stod bland annat en stark föreläsning med Åsa Geuken Konradsson som bedriver forskning inom fältet för schizofreni. Åsa delade med sig av sina erfarenheter som anhörig till en bror med schizofreni. Vi fick även lyssna till föredrag kring sorg och glädje, och ta del av Örebroaren Annika Gelins fantastiska musikaliska föreläsning "Alldeles underbart autistisk".


Maria Östby, verksamhetsutvecklare SV Örebro län, berättar att det känns fint att kunna göra det möjligt för personer att delta, även om arrangemanget äger rum på annan ort.


- I slutat av mars arrangerade vi en liknande digital livesändning från en slutkonferens kring studiematerialet I nöd och lust. Det var väldigt uppskattat så när vi fick möjlighet att bjuda in deltagare för att ta del av Anhörigriksdagen via länk tvekade vi inte.


Ett samarbete mellan Anhörigas riksförbund och Studieförbundet Vuxenskolan.