För föreningar

FÖRENINGSUTVECKLING

Föreningar i samverkan

Vi vill vara eldsjälarnas bästa vän, en resurs för dig och din förening och verka för ett aktivt och lokalt kulturliv.


Vi stödjer föreningens engagemang med kunskap och bra metoder. Tillsammans har vi de verktyg och de kontakter som krävs för att du ska kunna förverkliga dina idéer.


Vi kan också utbilda styrelser och ledare, erbjuda mötesplatser för samhällsdebatt och samtal med allmänhet. SV kan bidra till nya utvecklande, meningsfulla och roliga aktiviteter inom ramen för organisationens verksamhet. Det kan ske i form av studiecirklar, kulturarrangemang eller annan folkbildande verksamhet.

Vad vi erbjuder er förening

  • Föreningsutveckling
  • Lokaler på flera orter.
  • Studiematerial till olika studiecirklar.
  • Tillgång till viss teknisk utrustning.
  • Tipsa om föredragshållare och annan underhållning.
  • Administrativa tjänster såsom t.ex. kopiering, planering, affischering, beställning, fakturering, utskick av kallelser med mera.


Låt SV vara er givna och naturliga samarbetspart. Gör oss delaktiga i er planering. Vi kommer gärna ut till er när ni har styrelsemöten för att berätta om hur vi kan samarbeta.


Välkommen att kontakta oss!

Kurser & föreläsningar för föreningar

Föreningsutveckling är en möjlighet för dig, andra medlemmar och din förening/organisation att växa livskraftigt och hållbart. Det är viktigt att driva föreningsarbetet framåt och anpassa det efter dagens förutsättningar.


Genom att erbjuda nya sätt att mötas och inspireras bjuder SV våra samverkande föreningar och organisationer på ett välsmakande utbud av lärorika kurser, spännande föreläsningar, intressanta samtal och många goda tips.


Våra kurser, föreläsningar och inspirationsträffar kan till exempel vara inom:

Föreningsteknik, Styrelseutbildningar, Arrangörskap, Ledare i en ideell organisation, Engagera medlemmar, Digitala möten, Marknadsföring, Ekonomi, Folkbildning med mera.


Följ länken till Föreningsakademin för att se aktuella utbildningar.


Tipsa gärna andra i din styrelse om denna sida!

Logotyp SV

Ladda ner vår logotyp i olika varianter för tryck och webb. Eller till en affisch där vår samverkan ska syns.


Vid föreläsning, teater, sång, musik, dans, dramatisk framställning, filmvisning, guidad tur eller utställning som framförs eller visas inför publik i samverkan med SV måste vår logotyp finnas i annonsering (tidning, affisch, inbjudan).