2021-12-12

Årets julgåva - Fonden för Psykisk Hälsa

SV Väst önskar alla medarbetare, tjänstepersoner och cirkelledare god jul.

Livet går upp och ner. Alla mår dåligt ibland, det är en naturlig del av livet. Oftast mår en bättre efter ett tag, men det är viktigt att veta när en bör söka hjälp. – Och det är inget att skämmas över. Fyra av tio vuxna i Sverige anger att de har eller har haft psykisk ohälsa.  Mer än hälften uppger också att de brukar träffa någon som har psykisk ohälsa, tex familjemedlem eller arbetskamrat.


Hela 2021 har vi levt i skuggan av covid-19, den psykiska ohälsan har ökat under pandemin, vi har därför i år valt att istället för fysisk julklapp skänka en slant till Fonden för psykisk hälsa från alla medarbetare, tjänstepersoner och cirkelledare, från SV Väst.


För att må bra är det viktigt att göra saker som tycker om, som gör dig glad, som ger dig en bra känsla. Vi som är anställda av SV har härliga jobb där vi får skapa möjligheter för andra – det känns gott. Alla duktiga cirkelledare som ser entusiastiska deltagare utvecklas – känner att de gör gott. Men vi behöver göra saker bara för oss själva också. Vara med vänner, ta en promenad, lyssna på musik, se på film… - Alla vill olika. 


Hur som helst, passa på att göra detta under jul och nyår. När ledigheten än inträffar – ha en underbar ledighet, gör det som ger just dig en god känsla – så ses vi efter årsskiftet!


Om fonden

Fonden för Psykisk Hälsa är en ideell fond som samlar in medel och delar ut forskningsanslag varje år inom det psykiatriska och psykologiska området. Fonden grundades 1993 under namnet Psykiatrifonden. Syftet var då som nu att öka kunskapen inom det psykiatriska och psykologiska området samt att minska fördomar om psykisk sjukdomar och funktionsnedsättningar. Fonden har ett 90-konto som kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll och är medlem i Giva Sverige.

Läs mer om Fonden för Psykisk Hälsa här


Ge en gåva till Fonden för Psykisk Hälsa

Swish spontangåva 123 900 75 01

Bankgiro 900-7501

Plusgiro 90 07 50 – 1

Gåvotelefon 08-6503690