Uppstartsträff Bokcirkel för småbarnsföräldrar - kamratcirkel

Information

Träffa andra nyblivna föräldrar för social samvaro och gemensamt lärande om småbarnsåren. Var med i vår bokcirkel för småbarnsföräldrar.

I våra bokcirklar får du möjlighet att fördjupa dig i barns utveckling, samtala och byta erfarenheter med andra föräldrar.
Passar dig som har barn i åldern 0-3 år.

Upplägg:
Vi bjuder in till en uppstartsträff där ansvarig verksamhetsutvecklare på Vuxenskolan berättar om vad det innebär att ses i kamratcirkel, studiebok och tillhörande studiematerial som man kan jobba efter(om man vill)
Första tillfället träffas ni i Vuxenskolans lokaler där verksamhetsutvecklare från Vuxenskolan presenterar olika böcker och hjälper er att komma igång.
Under denna träff bestämmer ni vilka dagar och tider som passar bäst för er grupp.
Ni väljer själva om ni vill ses i våra lokaler, på bibliotek/café, under barnvagnspromenader, hemma hos varandra eller annan lämplig plats.
Därefter ses gruppen vidare under 5 träffar. Vill man fortsätta längre så går det bra. Det får gruppens önskemål styra i överenskommelse med personal på Vuxenskolan.

Studiematerial:
Gruppen får låna en gemensam bok till sitt förfogande, det finns olika att välja mellan med tillhörande studieplan(förslag på upplägg). Övrigt material som kan behövas bekostar man själv eller varför inte låna fler böcker på biblioteket? Om gruppen kommer överrens om gemensam bok kan vi hjälpa till att köpa in dessa till rabatterade priser till hela gruppen.

Kamratcirkel:
En kamratcirkel bygger på gruppens gemensamma lärande, det finns alltså ingen arvoderad lärande ledare. En kamratcirkel är kostnadsfri att vara med i men man tar med sitt egna arbetsmaterial. En i gruppen behöver utses till cirkelledare för att registrera närvaro vid träffarna men har inget lärande ansvar för det. För den som blir cirkelledare får ledarutbildning och erbjuds gemenskap vid våra årliga cirkelledarträffar som tack för hjälpen. Ett fint och viktigt uppdrag för den som känner sig manad.

Kurslokal:
Uppstartsträffen hålls på Studieförbundet Vuxenskolan, Häradshövdingegatan 8383 30 Mönsterås

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart, där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

Varmt välkommen!

sökord: KC24

Startdatum:

2024-09-04

Tid:

10:00 - 11:30

Antal tillfällen:

6

Veckodag:

Ons

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

51535

Plats:

SV Mönsterås Häradshövdingegatan 8 38330 Mönsterås

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kalmar län