Balett för vuxna 15+ - Dansstudion

Om kursen

Välkommen till Balett nyb/fort 15+!


I den här kursen jobbar vi med balettens grunder, teknik vid stång och olika övningar och dansfraser ute på golvet. Fokus under balett-lektionerna är att vi jobbar inifrån och ut, både genom att hitta och stärka de djupa musklerna, men även att vi faktiskt känner och upplever att vi dansar och därmed uttrycker något.


Kursinnehåll

• Lektionerna börjar med pilates-övningar för att hitta och stärka de muskler vi behöver använda oss utav och för att värma upp.

• Under lektionen varvas klassisk pianomusik med mer samtida låtar och olika genrer för att vi ska kunna arbeta med musiken, känslan och kroppen.

• Vare sig du aldrig har dansat förr, eller om du har dansat lite, så hittar vi ett arbetssätt som passar dig.

• Även som vuxen och nybörjare går det att börja med balett och att jobba med styrka och smidighet.


Dag & tid: Måndagar kl. 18.40-20.00

Lokal: Katedralen

Kostnad: 1300 kr.

Målgrupp: Från 15 år

Antal tillfällen: 12


Om kursledaren:

Eto har studerat på danslinjen vid KPS i Kristinehamn. Modern och nutida dans samt danskomposition på Gotlands Dansutbildning (nuvarande Yrkesförberedande dansutbildning på Balettakademin i Stockholm) och sedan Danspedagogprogrammet vid Karlstads universitet. Hon har undervisat bland annat på kulturskolan i Uddevalla, i Karlstad och i Kil. Hon har även varit koreograf och danspedagog i flera nycirkussammanhang och föreställningar. Hennes huvudsakliga dansgenrer är hip hop, nutida och house, vilka alla får influeras av hennes passion för nycirkus, akrobatik och eldkonst. På Etos klasser jobbar alla utifrån sina egna förutsättningar för att hitta flöde, nya vägar och dansglädje. Eto lägger mycket fokus på att låta hela kroppen få vara med i dansen, kopplingen till musik och att hitta sina egna vägar för att nå dit.


Övriga upplysningar:

Om du dansar fler danser eller är en del av en familj där flera dansar på Dansstudion i Arvika måste du i kommentarsfältet vid anmälan uppge detta för att få flerdans- eller familjerabatt.


Första tillfället är prova-på. Efter detta måste du meddela Studieförbundet Vuxenskolan om du inte vill fortsätta på kursen.

För frågor kontakta Saga på Studieförbundet Vuxenskolan i Arvika: saga.kihlstedt@sv.se.



Varmt välkommen!


I deltagaravgiften ingår medlemsavgiften för föreningen Dansstudion Arvika.

Startdatum:

2024-08-26

Tid:

18:40 - 20:00

Antal tillfällen:

12

Veckodag:

Mån

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

24144

Plats:

Katedralen, Arvika Tingsgatan 24 67131 Arvika

1 300 SEK

  • Kurspris

    1250 SEK

  • Andra kostnader

    50 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Värmland