Innan elektriciteten kom till byn - Inspirationsträff

Information

Skymningen sänker sig över huset när dagen övergår i kväll. Det lyser hemtrevligt från fotogenlampan i köksfönstret. Ute är det ruggigt men inne i huset sprakar det i vedspisen som sprider värme och en doft av kokkaffe. I köket sitter några och småpratar medan de täljer, stickar och lagar kläder. Nu samlas alla kring traktens berättare, snart börjar berättelserna ge skuggorna liv.

Med temat Kraft och energi kikar vi i Prisma Västra Götaland på hur vårt samhälle förändrats i takt med att nya kraftkällor använts och utvecklats. Som en del i detta vill vi också visa hur livet kunde te sig innan vi hade elektricitet i våra hem. Under hösten vill vi tillsammans med er som hembygds- och kulturarvsföreningar bjuda in besökare att uppleva en kväll utan elektricitet på platser runt om i regionen. Det kan vara berättelser i skenet av stearinljus, braskväll eller visor i töstmörkret.

Vi bjuder in till digital inspirationsträff, torsdag 5 sep kl 18.00-20.15
Vi presenterar idéer för varandra och bollar tankar kring genomförande. Under kvällen får ni som förening idéer och inspiration till aktiviteter och får höra andra föreningar berätta om arrangemang de gjort kring detta tema. Har ni en idé som inte är färdig – ta med den till träffen så tittar vi på den tillsammans. Varmt välkomna!

Vi som leder träffen är Marika Russberg – Bohusläns hembygdsförbund/Bohusläns museum, Jessica Bergström – Förvaltningen för kulturutveckling och Ebba Jacobsson, Studieförbundet Vuxenskolan.
Anmälan senast 1 september, här eller via telefon 0522-65 33 33

Prisma Västra Götaland består av: Förvaltningen för kulturutveckling, Innovatum Science Center, de kulturhistoriska museerna i Borås, Göteborgs stadsmuseum, Bohusläns hembygdsförbund, Dalslands fornminnes- och hembygdsförbund, Göteborgs hembygdsförbund, Västergötlands hembygdsförbund, Landsarkivet/Riksarkivet, Maritimt i Väst, NAV – Industri och arbetslivsmuseer i Väs, Bohusläns Museum, Västergötlands Museum och Studieförbundet Vuxenskolan

Startdatum:

2024-09-05

Tid:

18:00 - 20:15

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Tors

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

18739

Plats:

Distans

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Regionförbund Västra Götaland