Dreja

Information

Kom och koppla av från jobb och vardagen i vår fina keramik verkstad. Vår verkstad är stor och har många bra arbetsytor, den är välutrustad med bland annat manuella och elektriska drejskivor, anpassade verktyg och nya ugnar!

INNEHÅLL
Vi går igenom momenten i drejning tillsammans från grunden som till exempel val och bearbetning av lera, centrering, svarvning, handtag, lock och dekor. Vi går även in på engobe, glasyr och hur du använder dessa för att skapa mönster och spännande effekter på dina alster. Du arbetar med egna projekt som du själv väljer. Du får individuellt anpassad handledning av Jessica. Under kursen gång har du god tid på dig att öva och fördjupa dig i de olika stegen.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper behövs för att vara med på vår kurs.

KURSLEDARE
Jessica är keramiker med lång erfarenhet att hålla kurser i keramik. Hon har haft kurser på Studieförbundet Vuxenskolan i 20 år och är utbildad på Östra Greviefolkhögskola och Konstfack i Stockholm.

KURSMATERIAL
Materialkostnad tillkommer med 85 kr/kg för lera och där ingår också glasyr och bränning. Detta faktureras efter avslutad kurs.

VIKTIG INFORMATION
Kom gärna i oömma kläder och ta med dig ett förkläde till kursen. Kursuppehåll den 28/10.

Startdatum:

2024-09-02

Tid:

15:15 - 17:30

Antal tillfällen:

10

Veckodag:

Mån

Arrangemangsnr:

45261

Plats:

Annelund Annelundsgatan 55 D 21444 Malmö

3 365 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Malmö