Silversmide - heldag

Information

Denna endagskurs i silversmide i vår silversmidesverkstad i Växjö är för dig som tycker om att arbeta med dina händer och den tillfredsställande känslan av att själv tillverkat något bestående. Silversmide är ett hantverk vars traditionella tekniker har använts och utvecklats under många tusen år.

Kursinnehåll
Vi börjar med en kort genomgång av verkstaden, verktygen och säkerheten. Sedan går vi igenom de olika arbetsmetoderna. Syftet med kursen är att du ska få prova på silversmide under en dag och skapa/formge något föremål efter egen idé och design.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, grundkurs.

Material
Alla verktyg och annat material som behövs för kursen finns i lokalen. Kostnad för förbrukat silver tillkommer och faktureras efter kursen. Normal förbrukning på en endagarskurs brukar vara mellan 20-50 gram. Silverpriset är för närvarande (hösten 2024) 15 kr per gram.

Kursledare
Alfonso Poblete, Växjö.

Bra att veta
Egen matsäck tas med (tillgång till kylskåp, mikro och kaffe/te). Tänk på att ha oömma kläder (ej syntet) på dig. Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Utvecklingsmöjligheter
Vill du fortsätta att utveckla dina kunskaper i silversmide finns möjlighet att delta i en studiecirkel i Växjö som omfattar 6 träffar.

Startdatum:

2024-09-28

Tid:

10:00 - 17:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Lör

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

44187

Plats:

SV Växjö Blockvägen 8 35245 Växjö

1 350 SEK

Fullbokat! Anmäl dig till en reservplats

Det är tyvärr fullbokat just nu men du kan anmäla dig som reserv och får då ett meddelande från SV om det blir en plats ledig

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kronoberg