Delad läsning - Vi läser tillsammans

Information

Vill du vidga perspektiven på det egna livet och finna en känsla av sammanhang? Då är delad läsning något för dig. Att mötas i grupp och känna samhörighet ökar välbefinnandet och skapar en känsla av meningsfullhet. Studier har visat att delad läsning bland annat kan ge en förbättrad självkänsla och ett förbättrat självförtroende.

Vi läser tillsammans och reflekterar kring en skönlitterär text. Metoden passar både vana och ovana läsare. Inga förberedelser eller förkunskaper krävs. Du behöver inte läsa texter hemma för att kunna delta.

Kursens läseledare har valt ut och förberett en text som högläses och delas ut i gruppen vid varje tillfälle. Under läsningen görs planerade pauser vid tankeväckande ställen i texten. Det ger utrymme för samtal och reflektion. Var och en deltar som den vill genom att bara lyssna eller dela med sig av tankar och funderingar kring den text som läses. Det finns inga på förhand uttänkta frågor och svar. Vi lyssnar på texten och på varandra.

Tanken med kursen är att väcka intresse, inspirera och förmedla en positiv upplevelse av litteraturens vitaliserande kraft.


Läsledare: Gerd Lagerbäck, litteraturvetare och skrivarpedagog med lång erfarenhet av att leda kurser inom kultur- och hälsoområdet.

Antal deltagare: 6 - 12 personer

Antal tillfällen: 6 (två studietimmar per gång)


Sista anmälningsdag: Tisdagen den 20 augusti

Startdatum:

2024-08-28

Tid:

13:30 - 15:00

Antal tillfällen:

6

Veckodag:

Ons

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

43321

Plats:

SV Norrköping Nya Rådstugugatan 11 60242 Norrköping

1 360 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Östergötland