Höstens chokladpraliner

Information

En höstaktivitet för finsmakaren! Den här kursen äger rum i vårt mysiga kök på Gastelyckan i Lund där Ylva lär oss att laga proffsiga chokladbitar med olika spännande smaker. Vilken blir din favorit?


INNEHÅLL
På kursen lär vi oss att göra praliner med fyllning av både lokala råvaror och andra spännande smaker. Ni får ett 20-tal chokladpraliner och pralinrecept med er hem. Under eftermiddagen provar vi också olika chokladsorter som ingår i priset och pratar om chokladens väg till oss, hållbarhet inom chokladbranschen och hur vi som konsumenter kan påverka.
Vi lär oss också att temperera chokladen. Pralinerna kan göras helt veganskt samt gluten- och laktosfritt. Efter kursen klarar du enkelt av att fortsätta experimentera med att göra chokladpraliner hemma.

UPPLÄGG
Ylva inleder med en kortare introduktion om chokladens väg till oss och om chokladens historia och varför vi ska köpa sjyst choklad, ni får också smaka på några olika chokladsorter. Tillsammans går vi igenom varje moment och ni får jobba på självständigt däremellan.

FÖRKUNSKAPER
Kursen kräver inga förkunskaper.

BRA ATT VETA
Workshopen är upplagd som en rolig aktivitet. Vi bjuder på te och kaffe och ta gärna med din egen termometer. Ta också med bra skor för att vi går och står mycket under dagen. Det finns ett urval av sådant du kan smaksätta pralinerna med men du får gärna ta med en egen favoritsylt till exempel.
Vi rekommenderar oömma kläder. Ta med eget förkläde!
Det går alltid bra att göra veganska och laktosfria praliner. Om du vill göra sockerfria praliner så hör av dig på förhand.

RÅVAROR
Råvaror tillkommer med ca 120 kr per och betalas på plats, kontant eller med Swish. Ta gärna med ditt favoritströssel hemifrån för att dekorera ditt godis!

KURSLEDARE
Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk. Hon har också studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning på Nora chokladskola i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad har lett henne på en delvis ny bana i livet under de senaste åren. Nu jobbar hon med reko-pralintillverkning, folkbildning och som konsult i social hållbarhet.

Startdatum:

2024-10-27

Tid:

13:00 - 17:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Sön

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

15075

Plats:

Solstenen Glimmervägen 6 22478 Lund

750 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Lundabygden