Lär dig mer om olivolja

Två kvinnor lagar mat tillsammans och häller olja i en salladsskål med grönsaker.

Information

Lär dig känna igen en bra olivolja! En bra olivolja är ett måste i det mediterrana köket som är känt över världen för sin goda och nyttiga mat.
Men det fuskas med detta livsmedel både på restauranger och i detaljhandeln.
På den här kursen får du lära dig grunderna i provsmakning, förvaring och fördelarna med en olivolja av bra kvalité.

Kursen hålls på engelska.

Innehåll

* Vad är extra virgin olivolja (EVO)?
* Produktionsområden och klassificeringar av olivolja.
* Olivodling, skörd och bearbetning.
* Oljeproduktion.
* Introduktion till sensorisk analys och smakverktyg.
* Konservering och hälsofördelar.
* Användning av olja i matlagning.
* Läs etiketten noga.
* Några defekter av olivolja att undvika.

Om kursledaren

Kursledare är Luca Zadra som kommer från Italien och tillbringar mycket tid där. Han brinner för det italienska köket och dess råvaror.


Vi lämnar inga rabatter på denna kurs.

Startdatum:

2026-02-25

Tid:

18:30 - 20:30

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Ons

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

14535

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan, Östra Långgatan 40, 43241 Varberg

350 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Halland