Lär dig göra egna Chokladpraliner

Information

Innehåll och upplägg
En doft av choklad sprider sig över Simrishamn. Denna dagen lär Ylva Rancken-Lutz oss att laga proffsiga chokladpraliner med olika fyllningar.

INNEHÅLL
På kursen lär vi oss att temperera chokladen och göra chokladpraliner. Ni får ett 20-tal chokladprodukter och pralinrecept med er hem.

Pralinerna kan göras helt veganska samt gluten-, socker- och laktosfria. Medela om du vill att vi tar med ingredienser till detta. Efter kursen klarar du enkelt av att fortsätta experimentera med att göra chokladpraliner hemma. Perfekt som present till släkt och vänner.

UPPLÄGG
Ylva inleder med en kortare introduktion om chokladens väg till oss och om chokladens historia och varför vi ska köpa sjyst choklad, ni får också smaka på några olika chokladsorter. Tillsammans går vi igenom varje moment och ni får jobba på självständigt däremellan.

Förkunskaper
Kursen kräver inga förkunskaper. Just den här kursen riktar sig till vuxna från 15 år.

Ledaren
Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk. Hon har också studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad har lett henne på en delvis ny bana i livet under det senaste året. Nu jobbar hon med reko-pralintillverkning, undervisning och som konsult i social hållbarhet.

Bra att veta
Kostnader för råvaror om 120 kr ingår.

Ta med eget förkläde eller oömma kläder. Ta också med bra skor för att vi går och står mycket under dagen.


---------------------------------------
Alla våra kursledare genomgår Studieförbundet Vuxenskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Anmälningsinformation
Sista anmälningsdag är tio dagar före startdatum. För att spara på vår miljö skickar vi kallelser via e-post. Håll koll på er skräppost, för kallelsen/fakturan kan hamna där.

För mer information kontakta oss
e-post till SV Eslöv

Startdatum:

2024-10-26

Tid:

13:00 - 17:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Lör

Arrangemangsnr:

602992

Plats:

SV Simrishamn Mossgatan 1 27235 Simrishamn

720 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Skåneland