Lär dig göra egna Chokladpraliner - Fortsättning

Information

Innehåll och upplägg
En doft av choklad sprider sig över Eslöv. Denna kursen är för dig som provat på att göra praliner förut.

Denna kurs är i två delar. Den grupp som vill lära sig temperera eller öva upp sin kunskap kommer klockan 11 och den som kan temperera kommer klockan 12.30.

I den andra delen gör vi alla fyllda praliner med valbar fyllning men vi satsar mest tid på att gjuta färgade praliner. Ni får ett 20-tal granna chokladpraliner och recept med er hem.

BRA ATT VETA Ta med lunch, vi bjuder på te och kaffe och ta eget förkläde med eller oömma kläder. Ta också med bra skor för att vi går och står mycket under dagen. Du får gärna ta med något som du använder till fyllning i pralinerna som en egen favorit sylt till exempel.

Det går bra att göra veganska, socker, gluten- och laktosfria praliner men då vill vi att ni skriver det i anmälan så att vi kan förbereda.

Förkunskaper
Kursen kräver att du har grundläggande kunskaper om chokladpraliner. Du kanske har gått Ylvas kurser tidigare eller motsvarande. Just den här kursen riktar sig till vuxna från 15 år.

Ledaren
Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk och pralintillverkning. Hon har studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad har lett henne på en delvis ny bana i livet under det senaste 5 åren. Nu jobbar hon som egen företagare med reko-pralintillverkning, undervisning och som konsult i social hållbarhet.

Bra att veta
Kostnader för råvaror om 120 kr ingår.

Ta med eget förkläde eller oömma kläder. Ta också med bra skor för att vi går och står mycket under dagen.


---------------------------------------
Alla våra kursledare genomgår Studieförbundet Vuxenskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Anmälningsinformation
Sista anmälningsdag är tio dagar före startdatum. För att spara på vår miljö skickar vi kallelser via e-post. Håll koll på er skräppost, för kallelsen/fakturan kan hamna där.

För mer information kontakta oss
e-post till SV Eslöv

Startdatum:

2024-11-03

Tid:

11:00 - 17:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Sön

Arrangemangsnr:

602986

Plats:

SV Eslöv Ystadsvägen 10 24138 Eslöv

720 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Skåneland