Libanesisk matlagning

Information

I Libanon hittar man en av Medelhavets mest originella och ursprungliga matkulturer. En matlagningskonst som förts vidare i generationer. Libanesiska köket är känt i Sverige som Tabbouleh, Falafel, Hummus och mycket mer. Man bör dock veta att det finns många fantastiska maträtter inom det Libanesiska köket som vi kommer att få lära oss på denna kurs!

KURSINNEHÅLL OCH MÅL
Vi kommer att jobba tillsammans på kursen. Här kommer ni att få tips, råd och recept på hur man får fram den bästa smaken och doften av den libanesiska maten. Vid varje tillfälle kommer vi att laga en varmrätt, vegetarisk rätt, soppa, sallad och dessert. Leila kommer att prata om Libanons kultur, musiken och det vackra landet. Varje kurstillfälle avslutas med gemensam middag, därefter hjälper alla till att duka av och fixa till i köket. Vi kommer att diskutera maten som vi lagat under kvällen och även kommande tillfällen.

KURSLEDARE
Leila kommer i från Libanon. Hon har sedan tonåren lagat mat och det arvet har hon fått i från sin mamma. Pappa var bagare och lärde henne allt om bakning. I hemmet i Libanon och även i Sverige doftar det nästan alltid nybakat bröd. Vår mat är inte stark men mycket smakrik, vi använder olika kryddor som koriander, vitlök, mynta, muskotnöt, kanel och kardemumma.

VIKTIG INFORMATION
Matkostnad tillkommer med ca 150:-/per gång. Ni träffas på följande dagar 4/11, 11/11 och den 18/11. Information om allergier, intoleranser och kosthållningar behöver ske vid anmälan till kursen. Ange detta i meddelandefältet i samband med anmälan.


Startdatum:

2024-11-04

Tid:

18:00 - 21:00

Antal tillfällen:

3

Veckodag:

Mån

Arrangemangsnr:

281920

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Grynbodgatan 20 21133 Malmö

1 425 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Malmö