Tårtverkstad

Information

För dig som vill lära sig att baka och dekorera en tårta med sugarpaste från grunden!

KURSINNEHÅLL OCH MÅL
Vi lär oss att baka en tårta från grunden; tårtbottnar, fyllningar och hur du spacklar, samt spritsning och hur du dekorerar din tårta. Du får kunskap om olika typer av bottnar och fyllningar, hur man monterar ihop en tårta, prova några olika tyllar för spritsning samt enklare dekoration. Louise kommer att lära dig att tänka som en konditor och delar med sig av både framgångar och misstag. Målet med tårtkursen är att utveckla ditt tårtbakande och utmana dig själva! Vi avslutar med att alla hjälper till att duka av och ställa i ordning i köket. Alla gör varsin tårta som man tar med sig hem.

KURSLEDARE
Louise är utbildad kock och jobbade som det under några år innan hon insåg att det är bakningen som är det hon brinner för. Louise började att baka sina fantastiska tårtor 2017, när hennes dotter önskade sig en speciell tårta till sin födelsedag. Hon har sedan lärt sig genom att testa och åter testa. Det är alla fantastiska tårtor som är hennes signum men hon bakar även gott bröd och alla sorters kakor och bullar.

VIKTIG INFORMATION
I priset ingår ingredienser till en våningstårta med enklare dekoration. Ta med ett förkläde och lätt lunch. Vi bjuder på kaffe/te. Minst 16 år för att vara med på kursen. Information om allergier, intoleranser och kosthållningar behöver ske vid anmälan till kursen. Ange detta i meddelandefältet i samband med anmälan.

Startdatum:

2024-09-28

Tid:

10:00 - 16:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Lör

Arrangemangsnr:

45292

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Grynbodgatan 20 21133 Malmö

1 725 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Malmö