En dag om kvinnohistoria

Information

Välkommen till en inspirerande heldag om kvinnohistoria den 19 oktober! Upplev kraften i kvinnors berättelser genom högläsning, musik och fascinerande föreläsningar.

Möt historieförfattarna Louise Lindblom och Anna Larsdotter tillsammans med andra spännande gäster som belyser kvinnors betydande, men ofta bortglömda, bidrag genom historien.

Missa inte chansen att fördjupa dig i kvinnohistoria och få nya perspektiv. Anmäl dig idag och var en del av denna minnesvärda dag!

Innehållet för dagen är preliminärt och kommer att uppdateras löpande – men nedan finner du ett ungefärligt innehåll för dagen.

  • Beatrice Järås Landgren, skådespelare. Läser nyskrivna monologer utifrån boken "Glömda soldater - kvinnorna i andra världskriget".
  • Anna Rynefors & Miriam Andersen, riksspelmansduo som kartlagt musik av skånska kvinnliga folkmusiker. De driver bland annat projektet "Kvinnolåt".
  • Marie Hjalmarssson Engelke, författare och arkivarie. Senast skrivit en biografi om Sophie Elkan, om hennes författarskap, kärleken och nya rön om hennes nära vänskap med Selma Lagerlöf.
  • Anna Larsdotter, journalist och författare som bland annat skrivit boken "Kvinnorna i andra världskriget". Arbetar nu på boken "Fabriksflickorna", om kvinnor och barn som arbetade i de tidiga svenska industrierna.
  • Louise Lindblom, författare och lärare som bland annat skrivit "De besvärliga, skyddshemmets vanartiga flickor''. Arbetar nu på en bok om Ellen Keys mat och trädgård.

Datum: 19 oktober
Tid: 11:00 – 16:00
Plats: SV Malmö, Grynbodgatan 20, Gamla väster
Entré: 395:- inkl. lunch och eftermiddagsfika

Anmälan är obligatorisk!

Startdatum:

2024-10-19

Tid:

11:00 - 16:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Lör

Arrangemangsnr:

521343

Plats:

Malmö

395 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Malmö