Småskaligt naturvårdsanpassat skogsbruk

Information

Denna kurs äger rum vid torpet Dammsjöås utanför Alingsås som ägs och förvaltas gemensamt av Alingsås hembygdsförening och Alingsås friluftsklubb, med målet att återspegla äldre markanvändning och gynna naturvärden på fastigheten.

Under kursen går vi igenom grunderna för naturvårdsanpassat skogsbruk, hur man identifierar olika typer av skogliga naturvärden och hur man kan sköta olika skogsbestånd för att gynna dessa.

Kursen anordnas i samarbete med Slöjd & Byggnadsvård.

Kursledare
Calle Bergil är naturvårdsbiolog på Melica, som bland annat utvecklat kursen Skoglig naturvårdsbiologi vid Göteborgs Universitet och skrivit boken Naturvård för torpare tillsammans med kollegan Ola Sjöstedt

Fika och lunch
OBS! Egen fika, dryck och lunch medtas till denna kurs. Det finns fikarum att nyttja vid kallt väder. Det finns ingen el, men rinnande vatten samt utedass. Möjlighet till grill finns.

Tag med
Kursen hålls utomhus så kläder efter väder. Medtag lupp om du har.

Att tänka på
Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar. Kursen hålls på torpet Dammsjöås, cirka sex kilometer sydost om Alingsås. Det finns vindskydd att hyra för den som vill sova över. Se mer information om gården på hembygdsföreningens sida, https://alingsashembygdsforening.se/dammsjoas/

När, var, hur?
Datum: 14 september
Tid: lördag kl 10-17
Kursledare: Calle Bergil
Avgift: 1750 kr
Plats:Torpet i Dammsjöås, Dammsjöåsvägen 45, 441 95 Alingsås

Betalar du med presentkort?
I anmälningsformuläret välj "Betala med faktura istället för Klarna" och ange ditt presentkortsnummer under "Lämna ett meddelande", så ordnar vi detta! Du kan också betala en del av kursavgiften med presentkort (exempelvis om presentkortet inte räcker till hela kursavgiften). Vi drar då av det belopp som finns kvar på ditt presentkort och fakturerar dig resterande del av kursavgiften.

Anmäl dig här till höger alternativt via mail: lerum@sv.se eller telefon: 0302-158 58

Mer info finner du här

Startdatum:

2024-09-14

Tid:

10:00 - 17:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Lör

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

53365

Plats:

Torpet Dammsjöås Dammsjöåsvägen 45 44195 Alingsås

800 SEK