Cirkelledarutbildning grund - uppföljande träff

Information

Cirkelledarutbildning Grund

Utbildningen vänder sig till dig som samverkar med Studieförbundet Vuxenskolan i Uppsala län som cirkelledare eller kommer att leda studiecirkel. Du som är kontaktperson för Studieförbundet Vuxenskolan i Uppsala län får god grundkunskap om folkbildningsarbetet. I undantagsfall kan även cirkelledare och kontaktpersoner som samverkar med andra SV-avdelningar delta. Du har en viktig roll hos oss därför vill vi stärka dina kunskaper genom grundutbildningen. Grundutbildningen är ett led i kvalitetssäkringsarbete som tryggar din roll som cirkelledare eller kontakt person hos oss på SV.

Utbildningen består av två delar

Den första delen genomför du på egen hand via webbaserade grundutbildning. Där får du bland annat veta mer om folkbildning och folkbildningens historia, om Studieförbundet Vuxenskolan och vår värdegrund, om folkbildnings pedagogiken, om cirkel ledarrollen och om hur du kan arbeta tillsammans med din grupp.

Den andra delen är en uppföljande träff via Zoom där vi reflekterar och återkopplar till den webbaserade första delen.

Vi ses då den den 27:e juni kl. 18.00.

Praktiskt information

Du bör har genomfört och verifierat första delen av utbildningen. Vid uppföljande träffen, logga in i via Zoom-länken god tid före start. Du behöver ha internet uppkoppling och en dator/padda eller smartphone med kamera och mikrofon. Kallelse med länk mailas några dager före.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, men innan träffen ska du ha gått igenom den webbaserade delen av utbildningen som du hittar HÄR

Kursmaterial

Förutom den digitala grundutbildningen kommer du att få materialet Leda Cirkel inför utbildningstillfället. 

Bra att veta

Efter utbildningen får du ett intyg på att du har deltagit i vår utbildning. Du kommer att bli erbjuden fördjupnings utbildningar och inspirations föreläsningar för att utvecklas i din roll som cirkelledare.

Ledare

Emma Andrén, Verksamhetsutvecklare, Studieförbundet Vuxenskolan i Uppsala län

Varmt välkommen!

Anmälan

Utbildningen är självklart kostnadsfri. Cirkelledare inom SV Uppsala län har företräde. Du anmäler dig senast den 24 juni (knappen märkt "Anmäl dig").

För mer information kontakta:

Emma Andrén

Mail: emma.andren@sv.se

Tel: 018-10 23 75


clu24

Startdatum:

2024-06-27

Tid:

18:00 - 19:30

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Tors

Arrangemangsnr:

51314

Plats:

Distans

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Uppsala län