Jämställd folkbildning

Information

Utvecklas vidare om cirkelledare: Välkommen till Jämställd folkbildning!
Studieförbundet Vuxenskolan agerar för att skapa ett samhälle där varje människa får vara med och växa genom kunskap. Hos oss ska alla känna sig trygga, få ett bra bemötande och kunna delta på lika villkor. Som cirkelledare har du en viktig roll i det arbetet!


Denna utbildning är öppen för dig är (eller vill bli) cirkelledare hos Studieförbundet Vuxenskolan.

Jämställd folkbildning är en utbildning i jämställdhet och normkritik för dig som är cirkelledare inom Studieförbundet Vuxenskolan. Genom utbildningen får du:
- Grundläggande kunskaper om jämställdhet och normkritik
- Metoder för att arbeta jämställt och inkluderande
- Möjlighet att tillsammans med andra ledare reflektera över hur du kan göra din cirkel mer jämställd och inkluderande

Upplägg
Del 1: du kommer att få en webbaserad utbildning som du ska gå igenom hemma i lugn och ro innan vi träffas. Det är individuellt hur lång tid det tar, men räkna med ett par timmar.
Del 2: Vi träffas fysiskt en kväll och samtalar kring temat Normkritik och Jämställdhet i studiecirkeln. Det blir även en rolig övning där vi får teaterspela lite och leka studiecirkel (inget läskigt, bara kul!). Dessutom bjuds det på kaffe/te och macka.

Ledare
Jenny Herz, jobbar som verksamhetsutvecklare på SV Kronoberg. Hon är utbildad cirkelledarutbildare och processledare. Brinner för jämställdhet, folkbildning och demokrati.

Förkunskaper
Du ska ha genomgått SVs grundläggande cirkelledarutbildning. Om du inte har gjort det än så kan du anmäla dig här: Utbildning för Cirkelledare

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse före kursstart via epost. Även den webbaserade utbildningsdelen kommer till din mailadress. Inga krångliga inloggningar behövs.
Senast anmälan en vecka innan, ange eventuella allergier.

Startdatum:

2024-08-15

Tid:

16:30 - 19:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Tors

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

44221

Plats:

SV Ljungby Rune B Johanssons gata 1 34143 Ljungby

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kronoberg