Ekofilosofi - en digital studiecirkel

Information

Ekofilosofi - grunderna och djupet - Distanskurs

"Varför ser samhället ut som det gör idag? Vilka konsekvenser ser vi att vårt ekonomiska system och västerländska livsstil i skapar och hur är egentligen vårt förhållande till naturen?

Under våren kommer en ekofilosof och folkhögskoleläraren Nathalie Robertsson hålla en studiecirkel i ekofilsofi, där vi går igenom olika politiska begrepp kopplat till förståelsen av kultur och natur samt ger ett ekoperspektiv kring sakens tillstånd. Det blir samtal om det lokala men också det globala. Ett ekofilosofiskt förhållningssätt är nödvändigt om vi ska förstå hur allt hänger ihop. Och det bästa sättet att förstå ekofilosofi är genom bildningens kraft. Demokratin blir som bäst när vi bildar oss tillsammans!"

FÖRKUNSKAPER
Inge förkunskaper krävs.

BRA ATT VETA
Vi träffas på Teams 4 gånger.
Varje deltagare behöver tillgång till egen dator med kamera och stabil internetuppkoppling.
Alla träffar är på distans, en länk kommer med kallelsen

LEDARE
Nathalie Robertsson är ekofilosof och folkhögskolelärare

FRÅGOR?
Fuji Hoffmann, verksamhetsutvecklare
Fuji.hoffmann@sv.se, 072-071 90 08

SV:s kurser och verksamhet utgår ifrån studiecirkelns pedagogik. I studiecirkeln förenas lärande och personlig utveckling, samtidigt som vi ger plats för grundläggande demokratiska värderingar. Grunden är det egna intresset och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka studiecirkelns inriktning och innehåll.

Startdatum:

2024-10-16

Tid:

19:00 - 21:00

Antal tillfällen:

4

Veckodag:

Ons

Arrangemangsnr:

41384

Plats:

Distans

649 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Jönköpings län