Vinterodling - kamratcirkel Västervik

Information

Välkommen till vår kamratcirkel Vinterodling - gemensam inspiration och kunskapsutbyte!


Vill du vara med i vår kamratcirkel för odling under vintern? Vi kommer att använda Sara Bäckmos bok "Vinterodling" som studiematerial för att lära oss mer om effektiva metoder och tips för att odla även under de kallare månaderna. Det blir en inspirerande och lärorik upplevelse där vi tillsammans delar kunskap, erfarenheter och passion för odling. Kom och var med för att utforska växtrikets möjligheter även när snön ligger djup!

 

Upplägg:

Vi bjuder in till en uppstartsträff där ansvarig verksamhetsutvecklare på Vuxenskolan berättar om vad det innebär att ses i kamratcirkel, studiebok och tillhörande studiematerial som man kan jobba efter(om man vill)

Därefter ses gruppen vidare under 7 träffar. Vill man fortsätta längre så går det bra. Det får gruppens önskemål styra i överenskommelse med personal på Vuxenskolan. Fler böcker med tillhörande studieplan finns att jobba vidare med. 


Studiematerial:

Gruppen får en gemensam bok till sitt förfogande "Vinterodling" av Sara Bäckmo. Samtliga i gruppen får studiehäfte. Övrigt material som kan behövas bekostar man själv såsom material till odling. Vill man köpa en egen bok så kan man göra det.


Kamratcirkel:

En kamratcirkel bygger på gruppens gemensamma lärande, det finns alltså ingen arvoderad lärande ledare. En kamratcirkel är kostnadsfri att vara med i men man tar med sitt egna arbetsmaterial. En i gruppen behöver utses till cirkelledare för att registrera närvaro vid träffarna men har inget lärande ansvar för det. För den som blir cirkelledare erbjuds utbildning och gemenskap vid våra årliga cirkelledarträffar som tack för hjälpen. Ett fint och viktigt uppdrag för den som känner sig manad. 


Kurslokal:

Kursen hålls på Studieförbundet Vuxenskolan, Sevedegatan 34, Vimmerby<b


<b>Bra att veta:</b>

Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart, där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.


Varmt välkommen! Mer info: kontakta verksamhetsutvecklare marina.karlsson@sv.se, 070-455 25 15


Startdatum:

2024-09-03

Tid:

16:30 - 18:45

Antal tillfällen:

5

Veckodag:

Tis

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

50800

Plats:

SV Västervik Kolonivägen 5 59361 Västervik

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kalmar län