Välkommen till SV Norrbotten

Kurser & föreläsningar

Det går mot kallare tider...

...men hos oss på Studieförbundet Vuxenskolan lyser flitens lampa varm,
för på alla våra kontor planeras det många nya och spännande arrangemang
för den kommande vintern!

Att vi gått in i en mer frusen period har ju ingen missat men vad gör det med lite vinter när det finns så mycket roligt man kan lära sig tillsammans!
Vi kan nu anordna fysiska träffar och öppnar upp våra lokaler med hantverk, musik, språk, pyssel, historia, föreningsutveckling och ja, så mycket mer!

Titta in på våra kurssidor och hitta inspiration till nytt lärande.
Eller varför inte ge en spännande kurs i julklapp till någon du tycker om?

Oavsett vad, så hoppas vi att vi kan hjälpa till att göra vintersäsongen till en tid för att hitta på saker tillsammans, utvecklas och hitta en gemenskap i folkbildningen.
Vi ser fram emot att höra från er!

SV Norrbottens kulturstipendiater 2021

Ett stort grattis till Sören och Hilding i Pajala som blev SV Norrbottens kulturstipendiater 2021!

Under hela pandemin har Sören Pekkari och Hilding Niemi framfört sin skönsång och musik till stor glädje till en stor publik på SV Pajalas Facebooksida. Något som varit enormt uppskattat och som vi på Studieförbundet Vuxenskolan Norrbotten vill uppmärksamma med detta SV Norrbottens kulturpris 2021 på 5000 kronor.

Från vänster på bild: Anneli Svarvare SV Pajala, Sören Pekkari och Hilding Niemi.

SV Norrbottens kulturstipendiater 2020

Ett stort grattis till Kiruna allsångsgäng som blev SV Norrbottens kulturstipendiater 2020!

Under hela pandemin har Signhild och Börje förgyllt publiken på SV Kirunas Facebooksida med sin skönsång och härliga värme. Något som varit enormt uppskattat och som vi på Studieförbundet Vuxenskolan Norrbotten vill uppmärksamma med detta pris på 5000 kronor.

Från vänster på bild: Kicki Timander SV Kiruna, Signhild och Börje Niemi.

Nya kurser

 • Dragspel för nybörjare - intresseanmälan

  Ort Boden
  Pris 1045 Kr
  Start 2022-02-07
  Läs mer
 • Dansmix modernt, jazz och hiphop för nybörjare

  Ort Norrfjärden
  Pris 1100 Kr
  Start 2022-01-20
  Läs mer
 • Bandvävning

  Ort Jokkmokk
  Pris 0 Kr
  Start 2022-01-14
  Läs mer
 • Knivslöjdskurs

  Ort Boden
  Pris 2200 Kr
  Start 2022-10-11
  Läs mer

Starta studiecirkel

Ditt intresse kan bli en studiecirkel hos oss! Har du exempelvis deltagare, en ledare och ett ämne som passar bra, så hjälper vi gärna till. Genom oss får ni hjälp med bland annat lokaler, studiematerial och kopiering. Dessutom är alla som deltar eller är ledare i verksamhet hos oss försäkrade. Gå gärna in på länken här nedanför och läs mer om hur det går till att starta en studiecirkel!

Läs mer om att starta studiecirkel

Föreningsutveckling

Vi vet att engagemang är avgörande för lokal utveckling. Därför har vi gjort till vår uppgift att inspirera, skapa verktyg och stödfunktioner som ökar möjligheterna att förverkliga idéer och drömmar. Använd vår kompetens, vårt nätverk, vår lokala närvaro och goda lokalkännedom till att göra ert föreningsarbete roligare, effektivare och mer framgångsrikt. SV Norrbotten har lång erfarenhet av folkbildning och kan anpassa och utveckla utbildningar efter din förenings behov.

Läs mer om föreningsutveckling

Min Säkerhet

Min Säkerhet genomför säkerhetsutbildningar för personer med intellektuell funktionsnedsättning och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF). Kurserna är anpassade för målgruppen och skapar en ökad trygghet och egenmakt. Kurserna tar upp olika typer av risker som man kan råka ut för i vardagen och hur man hanterar dessa. Alla har rätt till ett livslångt lärande anser vi. Det spelar ingen roll vilken bakgrund man har.

LÄS MER OCH ANMÄL DIG

Stöd och Matchning

Stöd och Matchning är Arbetsförmedlingens program för dig som är arbetssökande och i behov av stöd och hjälp för att snabbare nå målet – få ett arbete eller börja studera. Vi har genom åren skaffat oss en stor verktygslåda med aktiviteter just för att få fram människors inneboende resurser. Vår individuella matchning uppnår goda resultat, vi hjälper dig framgångsrikt vidare mot målet - ett arbete eller studier.

Läs mer om Stöd och Matching

Viktig information!

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer bedriver nu verksamhet med fysiska träffar.
Du som ännu inte vaccinerat dig mot covid‑19 bör ta särskild hänsyn till personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre. Det gäller även om du bara tagit första dosen.
- Undvik nära kontakter med personer i riskgrupp.
- Håll avstånd.
- Stanna hemma när du är sjuk.

Vi fortsätter med digital verksamhet.
Digitala arrangemang är en viktig del i vår utveckling som studieförbund.
Även när vi nu öppnat upp för fysiska träffar kommer vi fortsätta utveckla den digitala biten av vår verksamhet.

Vi fortsätter att hjälpas åt att minska spridningen!