2024-05-17

Ett Blekinge för hälsa

Den 5–13 oktober uppmärksammar vi psykisk hälsa runt om i Blekinge. Välkommen på föreläsningar och aktiviteter. Allt är gratis och öppet för alla, men vissa event kräver föranmälan. Klicka på länkarna till höger i den gröna rutan för mer information om de olika arrangemangen samt anmälan i de fall det krävs.

Psykiatriveckan blir Ett Blekinge för hälsa

I år tar ett nytt namn plats i Blekinges hälsoagenda när Psykiatriveckan byter namn till ”Ett Blekinge för hälsa”. Denna förändring öppnar upp för en bredare syn på hälsa och välmående, där både den fysiska och psykiska hälsan står i fokus för att uppnå välbefinnande. 


Sedan 2011 har Psykiatriveckan varit en viktig plattform för att lyfta fram psykisk hälsa. Framöver kommer aktiviteterna och föreläsningarna att ännu tydligare visa på vikten av att betrakta kroppen som en helhet för att främja en god psykisk hälsa. Här varvas verktyg och tips för att rusta sin mentala hälsa med faktorer som också rustar oss i vardagen, exempelvis regelbunden motion, återhämtning och näringsrik kost.


Årets arrangemang sker 5–13 oktober med syfte att väcka samtal och handling kring psykisk hälsa i regionen. Under dessa nio dagar kommer en mångfald av aktiviteter att äga rum, både fysiskt och digitalt, över hela Blekinge. Allt är kostnadsfritt och öppet för alla som önskar delta.


Två av föreläsarna under Ett Blekinge för hälsa är Åsa Vikman och Pa Modou Badjie. Åsa Vikman, känd för att driva Instagramkontot @orkidéebarnsverige, kommer att föreläsa om högkänslighet och psykisk hälsa den 8–9 oktober. 


Pa Modou Badjie, känd som sångare i Panetoz, kommer att leverera en digital föreläsning som inspirerar och engagerar unga människor. Den föreläsningen kommer finnas tillgänglig under hela veckan. 


Vi hoppas att alla besökare får en givande vecka!


Ladda hem årets program för "Ett Blekinge för hälsa" som PDF!


Kontaktpersoner: