Bli cirkelledare, föreläsare eller kulturarbetare

Vill du bli cirkelledare? Vi på Studieförbundet Vuxenskolan vill att alla som vill, ska få vara cirkelledare. Som cirkelledare hos oss är du den viktigaste personen i Studieförbundet Vuxenskolan.

Cirkelledare för en kamratcirkel

Du behöver inte kunna mer än deltagarna i studiecirkeln. Ni skapar och bestämmer tillsammans vad ni ska göra, lära er och prata om. Du som cirkelledare fyller i närvaro så att det blir tydligt vilka som var med varje gång. Vi utbildar dig så att du känner dig trygg och redo att vara cirkelledare hos oss i Studieförbundet Vuxenskolan.

Cirkelledare för en studiecirkel som det kostar pengar att gå

Du behöver ha kunskaper i det ämne som studiecirkeln handlar om. Det kan vara många olika ämnen. Här är några exempel: Mitt Val, Dans för dig, Yoga, måla tavlor eller sång. Vi utbildar dig i att vara cirkelledare så att du känner dig trygg och redo att leda studiecirkeln. Som cirkelledare för en studiecirkel där deltagarna betalar, får du en cirkelledarlön. Hur mycket lönen blir bestämmer du och din kontaktperson på Studieförbundet Vuxenskolan tillsammans.

Föreläsare

Du kan också vara en föreläsare och berätta för andra om det du kan mycket om. Det kan till exempel vara: om demens, om hur det är att leva med en funktionsvariation, om hur det är att vara anhörig till någon som behöver stöd, om mindfulness, eller kanske om dina erfarenheter av att vara cirkelledare. Om du funderar på att föreläsa, kontakta oss på SV Funktionsrätt Gävleborg.

Kulturarbetare

Du kan också vara en kulturarbetare som sjunger/spelar/dansar/berättar historier eller annat för en publik. Hör gärna av dig till oss så pratar vi vidare om det.

Utbildning för dig som bli cirkelledare

Det här får du lära dig:

  • Hur det går till att leda en studiecirkel.
  • Hur du fyller i en e-lista och signerar den.
  • Varför det är viktigt och bra med just studiecirklar och demokrati.
  • Vad Studieförbundet Vuxenskolan är.
  • Vad som är viktigt för oss i en studiecirkel.