2024-04-21

FUB Talang

FUB Talang är en av årets nya aktiviteter i samverkan med FUB Gävle och FUB Bollnäs-Söderhamn.

Under vårterminen arrangerar FUB och Studieförbundet Vuxenskolan tillsammans en studiecirkel som avslutas med en talangjakt på Gasklockorna i Gävle. Alla FUB-medlemmar som är nyfikna på att uppleva hur det är att stå på en scen och framträda inför publik, har kunnat anmäla sig till studiecirkeln.

Sedan i februari har talang-gänget träffats en gång i vecka på Knutpunkten i Söderhamn respektive Gamla fängelset i Gävle för att upptäcka, testa och öva på den talang och det nummer de själva valt att framföra.

– Det blir en blandning av sång, dans, trolleri och massor av glädje. Vi gör det tillsammans! säger Camilla Lucchesi som är en av cirkelledarna. 


Bland de sex cirkelledarna finns danspedagog, dramapedagog och föreningsaktiva som inspirerar, stöttar och peppar de 16 deltagarna i att våga ta plats på scenen och visa sin talang. 


Under träffarna får alla deltagare öva på sitt nummer. Medan en deltagare övar lyssnar övriga i gruppen. Då får alla testa på att uppträda inför en mindre publik. Alla deltagare får respons från ledare på hur de kan göra numret ännu bättre. Men den bästa responsen är när de övriga deltagarna diggar med i sång och dans och visar tydligt vad de tycker om framträdandet. Gruppen blir som en trygghet med fina vänner.


– Att få se hur deltagarna växer, att de vågar och att de vinner sin egen självkänsla är det allra bästa med FUB Talang. Oavsett funktionalitet så ger alla allt och mitt hjärta är fyllt av glädje och lycka efter varje tillfälle som vi haft träning. Man kommer hem i ett glädjerus och längtar tills nästa gång vi skall ses igen, säger Carina Karlsson, cirkelledare.


Själva talangjakten sker lördag den 11 maj kl. 14.00 på Stora retorten vid Gasklockorna i Gävle, med levande musik, jury, pausunderhållning av Starflights, greenroom där artisterna kan förbereda sig och en förhoppningsvis stor och entusiastisk publik.


Evenemanget är öppet för alla och inträdet är gratis.