2024-04-07

Gävle ångestlopp firar 10 år!

Gävle Ångestlopp är inte som andra lopp. Här handlar det varken om att springa snabbt eller att komma först i mål. Det 550 meter långa loppet arrangeras för att uppmärksamma psykisk ohälsa.

Mycket har hänt under loppets historia. Evenemanget har växt till att innehålla föreläsningar, underhållning, fika och informationsaktiviteter om psykisk ohälsa och vilken hjälp som finns att få. Flera föreningar och organisationer står bakom Gävle Ångestlopp och bidrar på olika sätt till dagen.

 

Malin Lindén och Sara Kreft är två av de ideella krafterna som startade Gävle Ångestlopp. Under inledningen i Heliga trefaldighetskyrkan kommer de att berätta om varför de valde att göra detta. Sara kommer också att berätta om sin livssituation och bjuda på sång och musik.

 

Så här beskriver Sara själv sin föreläsning: 

"Jag tänker prata om hur psykisk ohälsa påverkat mig för egen del, hur det är att vara anhörig och skör själv och hur jag tog mig ur det".

 

Efter programmet i kyrkan blir det nummerlappsutdelning på Stortorget och uppvärmning med Friskis & Svettis. Starten går klockan ett och målet är traditionsenligt vid Milles Änglar där Starflights underhåller. Vid målet blir det även försäljning av fika, tröjor, armband och tygpåsar.

 

Det är gratis att delta och du behöver inte anmäla dig i förväg.

 

Program för Gävle Ångestlopp 20 april 2024:

11.00 Kort presentation av Gävle Ångestlopp samt föreläsning och musik av Sara Kreft (Heliga trefaldighetskyrkan)

 12.30 Nummerlappsutdelning (Stortorget) 

 12.45 Uppvärmning med Friskis & Svettis (Stortorget) 

 13.00 Välkomsttal och start (Stortorget). Vi tar oss i valfri takt från Stortorget till målgången vid Milles Änglar.


Arrangörer: 

(H)järnkoll Gävleborg

RSMH Gävle 

Svenska kyrkan

Hela människan

Region Gävleborg

Gävle kommun 

Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg