2024-02-07

Hej cirkelledare: Stella Thomas

"Jag ser min roll som cirkelledare som något värdefullt. Att få höra från deltagarna i cirklarna när vi träffas att träffarna är trevliga, givande och lärorika, för att sedan få ta del av en utveckling över tid gör att jag verkligen känner att min roll som cirkelledare gör skillnad och bidrar till något bra"

Mitt namn är Stella Thomas.

Jag leder studiecirkeln Kulturhälsa i Gävle och Dans för dig - dans hela livet, både i Gävle och Bollnäs. Jag besöker bland annat dagverksamheter och boenden.

Jag leder också gruppen dans och rörelseglädje 4-6 år med vuxen hos Dansoteket Bollnäs. Det är kul att jag har möjligheten att få möta samt dansa med alla åldrar. Vissa dagar dansar jag både med 94 åringar och 4 åringar.


Jag är cirkelledare för att jag tycker att folkbildningen har en så viktig roll i samhället. Jag älskar att möta människor och att få lära tillsammans med andra. Att både få ta del av en gemenskap som redan finns, men också få skapa en ny i det jag gör och tar med mig till verksamheterna är så fint.


Jag ser min roll som cirkelledare som något värdefullt. Att få höra från deltagarna i cirklarna när vi träffas att träffarna är trevliga, givande och lärorika, för att sedan få ta del av en utveckling över tid gör att jag verkligen känner att min roll som cirkelledare gör skillnad och bidrar till något bra.


Jag blev cirkelledare för jag var nyfiken på en ny erfarenhet, jag hade exempelvis ingen tidigare erfarenhet av att leda grupper. Jag tyckte (och tycker fortfarande) att det finns bra möjligheter hos SV Gävleborg med en bra värdegrund och en utveckling som går framåt.


Till dig som inte tagit steget ännu: Våga ta steget, oavsett tidigare erfarenheter. Att bli cirkelledare är något av det mest meningsfulla jag gjort.


3 bästa med att vara cirkelledare:

  • Att få möta människor med olika erfarenheter, livshistorier och förutsättningar och utbyta kunskap. Vi har så mycket vi kan lära oss av varandra.
  • Se och ta del av glädjen, samtalsämnena och gemenskapen cirklarna bidrar till.
  • Att få vara en del av folkbildningen och bidra till ett inkluderande samhälle.