Lättläst version saknas

Ukraina

Центр неформальної освіти для дорослих Studieförbundet Vuxenskolan у співпраці з Help Ukraine Gothenburg та Українською школою Віночок організовує заходи для українців, що шукають тимчасового прихистку у Швеції.

На нашій сторінці ви знайдете корисну інформацію, яка допоможе зорієнтуватися у новому суспільстві.

 

Information på svenska
Här hittar du all information om hur folkbildningsvärlden bidrar till att flyktingar från Ukraina mår bättre och får det enklare att etablera sig i Sverige.

Studieförbunden känner stark solidaritet med det ukrainska folket med anledning av Rysslands invasion.

Demokrati, människors möten och yttrandefrihet är grundstenar i den fria och frivilliga folkbildningen. Att ge förutsättningar för människor att mötas och genom det bygga tillit till varandra är nödvändigt för ett sammanhållet, öppet och demokratiskt samhälle. Alla dessa värden är akut hotade just nu.
Nu behöver alla hjälpas åt. Som studieförbund vill vi göra det genom möten och samtal med människor som söker sig till oss.

Vi på Studieförbundet Vuxenskolan Göteborg anordnar kurser och aktiviteter för de nyanlända från Ukraina som bland annat vill lära sig språket, samhällskunskap och är sugna på att göra något samhällsnyttigt.

Om du känner att du kan bli en ideell cirkelledare i hantverk eller språk, kontakta oss gärna! Vi redan har kvinnor och barn som vill lära sig något nytt och behöver en gemenskap.

Maila dina kontaktuppgifter och vad du vill bidra med till valentyna.nosova@sv.se