För föreningar

FÖRENINGSUTVECKLING

Vi vill att hela Gotland ska leva, från Norr till Söder!

Studieförbundet Vuxenskolan är med och stärker det gotländska föreningslivet. På Gotland samverkar SV med drygt 200 föreningar.


Vad härligt att ni vill vara en del av oss på SV Gotland!

Tillsammans bidrar vi till att sprida folkbildning i samhället. Folkbildningen som historiskt växte fram, för 100 år sedan, när det inte var en självklarhet att alla fick tillgång till utbildning.


Över hela Gotland pågår det verksamheter i föreningar med ideella krafter som bidrar till ett rikt utbud för gotlänningarna och våra besökare. Föreningsarbetet är en stor och viktig bärare av demokratin. SV hjälper till att synliggöra detta.


SV Gotland vill att ni ska fortsätta brinna. Att ni ska orka genomföra bra verksamhet och projekt. Fortsätta att utveckla och utmana, förändra, förnya och samtidigt driva den lokala utvecklingen.

Kurser & föreläsningar för föreningar

Föreningsutveckling är en möjlighet för dig, andra medlemmar och din förening/organisation att växa livskraftigt och hållbart. Det är viktigt att driva föreningsarbetet framåt och anpassa det efter dagens förutsättningar.


Genom att erbjuda nya sätt att mötas och inspireras bjuder SV våra samverkande föreningar och organisationer på ett välsmakande utbud av lärorika kurser, spännande föreläsningar, intressanta samtal och många goda tips.


Våra kurser, föreläsningar och inspirationsträffar kan till exempel vara inom:

Föreningsteknik, Styrelseutbildningar, Arrangörskap, Ledare i en ideell organisation, Engagera medlemmar, Digitala möten, Marknadsföring, Ekonomi, Folkbildning med mera.


Följ länken till Föreningsakademin för att se aktuella utbildningar.


Tipsa gärna andra i din styrelse om denna sida!

Logotyp SV + Samverkanaffisch

Ladda ner vår logotyp i olika varianter för tryck och webb. Eller en affisch där vår samverkan syns.


Vid föreläsning, teater, sång, musik, dans, dramatisk framställning, filmvisning, guidad tur eller utställning som framförs eller visas inför publik i samverkan med SV måste vår logotyp finnas i annonsering (tidning, affisch, inbjudan).


"Tack för att er förening samverkar med oss" - ladda gärna ner denna affisch för att sätta upp i era lokal, bygdegård etc.