Ditt intresse kan bli en intressecirkel hos oss!

INTRESSECIRKEL KAMRATCIRKEL

Starta egen studiecirkel

Starta en egen studiecirkel tillsammans med dina vänner, ett kamratgäng eller ett nätverk - det kallar vi för en ”intressecirkel”. En intressecirkel kan egentligen handla om vad som helst bara ni är en grupp som vill lära er mer om något tillsammans.


Vi kan hjälpa till med tips och metoder och mycket annat som gör er intressecirkel rolig, intressant och lärorik.

Det här behövs för att komma igång:

  • Ni ska vara minst 3 personer (max 20 st)
  • Träffas minst 3 gånger
  • Träffas i minst 9 studietimmar (en studietimme är 45 minuter)


Cirkelledaren

I en intressecirkel bidrar alla med sina kunskaper och inlägg i diskussioner. En person i gruppen utses till cirkelledare. Ledaren ansvarar för att både studiecirkeln och kontakten med SV fungerar bra.


SV kan också bidra till en del av studiecirkelns kostnader och erbjuder utbildningar för cirkelledaren. För er som skulle vilja bilda en förening kan vi även hjälpa till med studiecirklar i förenings- och mötesteknik.

Varför samarbeta med ett studieförbund?

Studiecirkeln som pedagogisk form är ett bra sätt att lära sig något, oavsett ämne. SV kan även hjälpa till med planering och upplägg för cirkeln och tipsa om litteratur och material. 


Kontakta oss!

Vill du ha vår hjälp med att starta en intressecirkel eller har du frågor och funderingar kring det här? Kontakta oss redan idag. 

Exempel på olika intressecirklar

HÅLLBAR UTVECKLING

Vi har flera förslag på kurser inom Hållbar utveckling. Kontakta oss så berättar vi mer.


BOKCIRKEL

Den kanske vanligaste typen av intressecirkel är den när man läser och diskuterar böcker. Vad handlade boken om, varför agerade huvudkaraktären i boken som hen gjorde och många andra frågor kan ventileras på träffarna.


KONST OCH HANTVERK

Sy kläder, keramik, scrapbooking, vävning, oljemålning och knyppling är några av de intressecirklar som finns på Gotland. Grupperna träffas regelbundet och lär av varandra under cirkelns gång. 


MATLAGNING

Träffas en grupp vänner hemma hos varandra och laga mat tillsammans. Turas om att bestämma recept och handla ingredienser. Tillsammans kan ni lära er nya maträtter och diskutera olika matkulturer.