För föreningar i Halland

Vill ni utveckla er förening? Hur kan SV stötta er förening? Studieförbundet Vuxenskolan är drivande för att möta föreningslivets behov av bildningsaktiviteter och ledarskap för föreningens och det lokala samhällets utveckling. Vi har en lång tradition av hållbar lokal utveckling. Vi kan hjälpa till med allt från administration, kulturarrangemang, lokaler, och studiecirklar. Här finner du som förening i Halland information från oss på Studieförbundet Vuxenskolan. Kontaktperson för de olika kommunerna är: Kungsbacka - Alexandra. Varberg - Marie och Reine. Falkenberg - Marie och Reine. Hylte - Carolin. Halmstad - Carolin. Laholm - Lillemor.

Föreningsutveckling och Processledning

Är ni en ny förening, har du nyss blivit medlem eller fått ett nytt styrelseuppdrag i en ideell förening? Vi har Föreningsboxen för dig! En vägvisare i föreningslivet! Det är en serie grundmaterial som har tagits fram för att möta grund-, medlems- och samverkande organisationers behov av kompetensutveckling.

Material och handledning görs tillgängliga för att alla grupper som vill kunna utveckla sin förening och sitt föreningsarbete med hjälp av material och handledning från SV. Vi kan även anordna föreningsutbildningar med ledare i dessa ämnen, utifrån er efterfrågan. Utbildningarna erbjuds till ett kostnadseffektivt sätt.Processledning

Har din förening en utmaning eller ett problem som ni vill ha hjälp att ta tag i? Då kan en processledare vara lösningen. Första steget är att ni som förening får en gemensam syn på situationen och hur det påverkar er verksamhet. Ni arbetar sedan i olika steg för att komma fram till en handlingsplan. Processledaren är ett stöd i arbetet och ser till att ni kommer i mål.

Det kan till exempel handla om:

  • Digitalisering
  • Hitta nya mål, förnya verksamheten
  • Värva nya medlemmar
  • Styrelseutveckling
  • Förbättra/utveckla samarbeten
  • Samarbetsproblem


Starta studiecirkel

Vill din förening engagera medlemmarna och andra intresserade så är en studiecirkel det perfekta sättet att träffas och dela kunskaper och erfarenheter med varandra.

Man kan starta studiecirkel i det mesta: till exempel biodling, kulturarv, ekonomi, hållbarhet och demokrati. Det är ni som väljer! Studiecirkeln ger alla möjlighet att delta och vara aktiv och passar för medlemmar i en förening som vill lära mer av varandra eller som ett verktyg för att nå ut och få nya medlemmar.

På länken kan du läsa mer om vad en studiecirkel är och vilka regler som gäller.

Studiematerial och digitala verktyg

Vi har tillgång till olika studiehandledningar och ger er gärna tips på ämnen att ha en studiecirkel kring. Vi kan hjälpa er att ta fram ett studiematerial som passar er!

 

Digitala verktyg

De digitala möjligheterna är många och kan öppna upp för att nå ut till många fler! Vi hjälper er med att välja rätt teknik och stöttar er att komma igång praktiskt. Här kommer några förslag på vad vi kan erbjuda:

  • Digitala årsmöten
  • Digitala studiecirklar
  • Föreläsning som livesänds
  • Titta på en livesänd föreläsning

Lokaler, administration och marknadsföring

Lokaler

SV har centrala kontor i alla Hallands sex kommuner. Som samverkande förening kan du få tillgång till dem och om de inte räcker till så har vi ett stort kontaktnät och kan tipsa om något som kan passa.

 

Administration

När ni ska genomföra en aktivitet så kan vi ta hand om anmälningar, bokningar och förfrågningar. Vi kan också tipsa om föreläsare och lokaler, ordna med digital teknik för distansmöten och mycket mer.

På länken ser du en del av de föreningar och organisationer SV samarbetar med. Till dessa kommer många lokala föreningar också förstås!

 

Marknadsföring

För att nå ut med inbjudningar och aktiviteter är det bra att gå ut via olika kanaler. Genom att samarbeta med SV kan du få tillgång till våra plattformar. Vi hjälps helt enkelt åt med att nå ut så brett som möjligt.