Lättläst version saknas

Varberg

Det här händer i Varberg inom SV:s funktionsrätt:

Parkinsongruppen:

I Varberg finns i nuläget ingen förening men en aktiv grupp som regelbundet träffas i SV:s lokaler på Östra Långgatan 40. Under våren 2022 har de ett fantastiskt program med olika föreläsare som kommer och gästar, kostnadsfria träffar. Föranmälan krävs då det är max antal platser. Se programmet nedan och för anmälan klicka på arrangemanget:

3 mars Kl 14.00 - 16.30 besök av sjukgymnasten Emelie

7 april kl 14.00 - 16.30 besök av dietisten Anna

5 maj Kl 14.00 - 16.30 besök av logopeden Cajsa

Vid frågor och funderingar får du gärna höra av dig till gruppens kontaktpersoner:
Dagny Berglund
Mail: berglunddagny@gmail.com 
Telefon: 073 - 992 90 42

Lisbeth Ekdahl
Mail: lisbeth.ekdahl@gmail.com
Telefon: 073 - 068 49 01

Fantastiska UnderhållningsBandet

Studiecirkeln där deltagaren oavsett funktionsvariation får spela teater, sjunga och spela instrument tillsammans under ledning av Calle (på läjet) Karlsson. Under 2021 tog studiecirkeln ett steg vidare och digitaliserade sina träffar för att på så sätt nå fler med verksamheten. Är du intresserad och vill veta mer kontakta Catherine. Kontaktuppgifter ser du nedan.

 

Röst, balans och dans på distans

Dans aktiverar samt stimulerar balans och minne, väcker känslor, kräver omtanke och social interaktion. Dansens många lager av stimuli är överlägsen i sina positiva effekter och en lyckosam kombination av kultur och välbefinnande. Hela kursen sker genom den digitala plattformen zoom. Start 26 januari, 12 träffar. Onsdagar klockan 15.00-16.00, avgift 800 kr (för medlemmar i Hallands Parkinsonförening halveras avgiften, ange vid anmälan att du är berättigad rabatten).

Anmälan Röst, balans och dans på distans

Digidans

Här är den digitala danskursen för dig som vill lära dig att dansa på distans. Inriktningen är den konstnärliga och sceniska dansen som tex jazzdans, streetdance och modern dans. Syftet är att stärka rytmen, kroppsmedvetenheten, självkänslan och ge deltagarna en social samvaro med andra. Genom dansen får du som deltagare en möjlighet till nya verktyg för att göra din röst hörd och uttrycka dig.
Vi träffas digitalt genom zoom på onsdagar med start 26 januari kl 17.00 - 17.45, 12 gånger.

Anmälan Digidans

 

Kontaktperson i Varberg

Catherine Ungberg
Telefon: 0340-599161
Mail: catherine.ungberg@sv.se